V posledních dvou letech jsou odklady her zcela běžné, někdy se termíny posouvají i o rok. V případě The Last of Us Part 1 ke zdržení nedojde, remake prvního dílu oblíbené akční adventury vyjde plánovaného 2. 9. 2022 na PlayStation 5 s českými titulky.

Vyplývá to z tweetu. Studio Naughty Dog se pochlubilo, že The Last of Us Part 1 je gold. To znamená konec hlavního vývoje a přípravu na lisování Blu-ray disků. Teď už se bude jen ladit, optimalizovat a opravovat chyby.

Remake měl vznikat bez crunche. „Je to poprvé za mou třináctiletou kariéru v několika studiích, kdy jsem nepotřeboval crunch, abych hru dokončil,“ píše hlavní tvůrce prostředí Anthony Vaccaro na Twitteru. „Je to dobrý pocit, opravdu dobrý. Zvlášť když jsme dosáhli stejné laťky kvality jako The Last of Us Part 2. Ještě je před námi práce, ale jsem hrdý na dosavadní velké změny, které studio ozdravily.“

Vaccaro je ve studiu Naughty Dog od roku 2010 a podílel se na hrách Uncharted 3, The Last of Us, Uncharted 4, Uncharted: Lost Legacy a The Last of Us Part 2.

Nadále platí, že někdy později dorazí titul i na PC.