Ubisoft chce hráčům v The Crew Motorfest přinést úplně všechno, od Forzy Horizon přes Trackmanii až po Burnout Paradise. Na různorodé závody se zaměřuje nový trailer, jenž prezentuje festivalový program.

Hlavním závodem na havajském ostrově O'ahu je Grand Race. Jde o závody na dlouhou vzdálenost, které se odehrávají na náhodně generované trati. Díky tomu máme vždy dostat odlišný zážitek a také nás to má nutit k tomu, abychom si zapamatovali topologii ostrova.

Šílenější styl závodů přinese Demolition Royale s dvěma týmy. Každý hráč má za úkol totálně zničit soupeře, přičemž do soubojů promluví power-upy s bonusy pro hráče či týmy. Je to zkrátka takový týmový deathmatch.

Pak jsou tady slalomy, únikové výzvy, kaskadérské skoky, kamery měřící rychlost nebo skryté bedny s odměnami. Nemluvě o zajímavostech ve festivalové oblasti (společenské centrum), kde se nachází driftovací okruh, dráha pro drag race a masivní dvojité smyčky jako z Trackmanie. Potom jsou tady rovněž off-road oblasti.

Ve videu se ještě dozvídáme o dalším obsahu, který bude do The Crew Motorfest proudit po celý první rok. Každé čtyři měsíce dojde na nové tematické období; přinese nové aktivity vztahující se na vybrané automobilové oblasti. V první sezóně to budou hlavní automobilové značky z USA, Asie a Evropy. Dá se tedy očekávat rozšíření playlistů, což je série krátkých tematických kampaní s jedinečnými a vzrušujícími zážitky z automobilové kultury. Každá z nich má být pečlivě navržena tak, aby vás vtáhla do jiného světa automobilové kultury, a to díky závodům na míru, tematickým událostem a dalším jedinečným výzvám.

Zajímavost na závěr. Nová tisková zpráva zmiňuje více než 610 vozidel, které budou v The Crew Motorfest dostupné při spuštění. Zmíněno je Lamborghini Revuelto, první hybridní supersportovní vůz italské značky s pohonem V12 .

The Crew Motorfest vyjde 14. 9. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a Amazon Luna.