Polská společnost CI Games představila své plány na následující roky a pochlubila se, že v posledních třech letech prošla zásadní změnou a stala se vývojářem a vydavatelem s celoevropskou strukturou.

CI Games chtějí v letech 2023 až 2027 vydat řadu her. Příští rok se o slovo přihlásí očekávaný návrat The Lords of the Fallen od studia Hexworks, které bude v dalším roce rozšířeno nespecifikovaným prémiovým obsahem.

Dále je tady tajemný survival od českého studia Batfields, který běží na Unreal Enginu 5 a bude konkurovat hrám jako The Forest a Green Hell. Půjde o novou značku, jež chce úspěch v survival žánru a mít komerčně životaschopné téma. Dorazit má do dvou let.

Tyto projekty doplní další Sniper: Ghost Warrior, na kterém pracuje interní studio Underdog ve spolupráci s nejmenovaným externím partnerem. S vydáním se počítá v letech 2024/25. V týmu Underdog se věnují ještě prémiové taktické PvE střílečce pro více hráčů s kódovým označením Project Scorpio. Titul je koncipován jako live service a o pozornost by se měl přihlásit v následujících dvou letech. Více o něm v současné době nevíme.

Vedení CI Games se líbí zájem o akční RPG, proto Hexworks pracují ještě na ambiciózním novém akčním RPG označeném jako Project III, jenž by měl vyjít v roce 2025/26.

V CI Games chtějí přizpůsobit své klíčové licence novým formátům, včetně mobilních her, virtuální realitě a televizi (filmy/seriály), a od vydavatelské divize United Label, kde vlastní 91 %, si slibují, že vydá další zajímavé nezávislé tituly. Všechny tři dosud vydané – Eldest Souls, Tails of Iron a Röki – přinesly velmi dobrou návratnost investic a získaly uznání kritiků.