Studio Rebellion při vývoji Sniper Elite Resistance nezapomnělo na svůj dříve oznámený singleplayerový akční survival Atomfall. Současně s novým rychlým sestřihem (úplně nahoře) a delší herní částí (dole) jsme se totiž dozvěděli nové datum vydání.

Atomfall se odehrává v postnukleární Anglii, kde budeme muset přežít. Aby se nám to povedlo, čeká nás na britském venkově shánění užitečných předmětů, výroba důležitých věcí a také boj. Z mého pohledu by se mohl líbit hráčům, kteří vyhledávají atmosféru Falloutu, BioShocku a případně Stalkera. Hra je inspirována skutečnými událostmi.

Nové gameplay záběry začínají tím, že hlavní hrdina navštíví typickou červenou telefonní budku, kde dostane za úkol zabít Oberona. My si díky tomu můžeme prohlédnout tento zajímavý svět a seznámit se s několika postavami. Ty nás požádají o různé nepovinné úkoly a na oplátku poskytnou pomoc a potenciálně způsob, jak uniknout ze svízelné situace. Je ale otázka, komu věřit a na koho si dát pozor.

Také se potvrzuje, že při výběru voleb v dialozích budeme muset dávat pozor, jakou vybereme. Snadno totiž můžeme někoho naštvat a zavřít si k němu cestu. To za předpokladu, že budete chtít hrát diplomatičtějším způsobem. Pochopitelně můžete všechny zabít, případně se snažit vše vyřešit v poklidu. Třeba jen tím, že namíříte na neozbrojeného nepřátele, který zvedne ruce a vzdá se. Volba je na vás. Podle Rebellionu bude možné vše řešit nenásilnou cestou. Já osobně mám rád takový zlatý střed. Takže rád vidím všelijaké zbraně, jako jsou střelné i více kontaktní, včetně kriketové pálky.

Pokud vás Atomfall zaujal, vyjde v březnu/marci 2025 pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4. Ano, jde o odklad. Původně se počítalo s vydáním 11. 10. 2024. Jinak, hra bude také v Game Passu pro PC a Xbox.