Polské studio Bloober Team může tenhle týden příjemně překvapit a strhnout na sebe dost pozornosti. Vývojáři, kteří chtějí být králi hororového žánru, vnadí na něco speciálního. Tajemný text doplňuje obrázek s blonďatou dívkou hrající na klavír značky Steinway & Sons, nejspíš v nějakém paláci.

V tweetu je obsaženo slovo layer, což by mohlo odkazovat na sérii Layers of Fear. Ta se v červnu vrátila ve formě definitivní a kompletní verze příběhu umělců zotročených posedlostí. Může jít ale o falešnou stopu, protože v Bloober Teamu chystají ještě velmi očekávaný Silent Hill 2 Remake. Oznámen byl už před rokem a nedávno prezident tvůrců prohlásil, že vývoj hry je téměř dokončen. Vydání pravděpodobně směřuje na první měsíce roku 2024 pro PC a PlayStation 5.

Že to bude remake Silent Hillu 2, tak je pravděpodobnější i s ohledem na nedávnou aktualizaci stránky na Steamu. Tato aktualizace se uskutečnila 6. 10. 2023 a obsahovala achievementy a informace o brazilských a ukrajinských titulcích, všimla si SteamDB. Možná se tak Konami pochlubí s novými informacemi.

Na druhou stranu obrázek by svou atmosférou spíše nahrával Layers of Fear. Uvidíme, Bloober Team může překvapit a přijít klidně s něčím úplně jiným, co nikdo nečeká. Nezapomínejme na tajemný survival horor vznikající ve spolupráci s Private Division pod Take-Two Interactive. Nicméně, ten byl na konci roku 2022 v rané fázi vývoje.

K čemu se přikláníte vy?