O Bloober Teamu v budoucnu uslyšíme nejen ve spojení s komplexní předělávkou Layers of Fears a remakem Silent Hill 2, ale také díky dalšímu projektu. Ve spolupráci s Private Division totiž v polském studiu vzniká další titul. Tvůrci se drží svého stylu a opět půjde o survival horor.

Nepojmenovaná hra je v současné době ve fázi raného vývoje. To je důvod, proč nebyla oznámena, natož abychom znali datum vydání. Nicméně, uvedení na trh se neočekává dříve než v roce 2025.

„Naším dalším projektem je nová vzrušující survival-hororová hra, která nám pomůže stát se lídrem v hororovém průmyslu,“ řekl výkonný ředitel Bloober Team Piotr Babieno.

Babieno si pochvaluje spolupráci s Private Division s tím, že nejde o typický vztah vydavatel-vývojář, ale spíše o přítele, který projevuje podporu.

„Je vzrušující rozšířit naše portfolio o nový žánr tím, že do našeho seznamu talentovaných vývojářských partnerů přibude jeden z nejúspěšnějších evropských nezávislých týmů,“ prohlásil Michael Worosz z Private Division k Bloober Teamu.

Kromě toho Private Division, dceřiná společnost Take-Two Interactive, představila Private Division Development Fund. Program je určen pro podporu menších nezávislých vývojářů pro financování jejich projektů. Také poradí, aby si tvůrci mohli sami vydávat hry.

„Ať už spolupracujeme se zavedenými vývojáři, jako je Bloober Team, nebo s menšími nezávislými studii, která se pouštějí do nových projektů, snažíme se spolupracovat s týmy, které patří k absolutní špičce ve svém oboru, a podporovat je v jejich odvážných a kreativních ambicích,“ dodal Worosz.

Firma Private Division oslavuje pět let od založení. Povedlo se jí vydat The Outer Worlds od Obsidianu, Ancestors: The Humankind Odyssey, indie hit Hades, OlliOlli World nebo Rollerdrome. Na příští rok jsou mimo jiné v plánu tituly Kerbal Space Program 2 a After Us. Na rok 2024 potom neoznámená Middle-Earth hra od Wētā Workshopu. A na někdy později nespecifikované projekty od Die Gute Fabrik, Evening Star, League of Geeks, Moon Studios a Yellow Brick Games.