Rockstar Games komunitní tvorbu ve svých hrách moc nepodporuje a spíše nezávislé tvůrce zastrašuje, vyhrožujeme jim právníky a snaží se je zakázat. O to překvapivější je, že tým Cfx.re, který stojí za největšími roleplay servery FiveM pro Grand Theft Auto V a RedM pro Red Dead Redemption 2, se oficiálně stal součástí Rockstar Games. Navíc dochází k úpravě zásad týkající se modifikací, aby zahrnovaly i modifikace vytvořené pro roleplay.

RP servery jsou u hráčům velmi populární. Umožní jim nejen vytvářet nejrůznější mody, ale také přebrat různé role ve hře, od zločinců, policistů až po civilisty a užívat si autentičtější zážitek v online otevřeném světě.

„V posledních několika letech jsme s nadšením sledovali, jak kreativní komunita nachází nové způsoby, jak rozšířit potenciál Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption 2, zejména prostřednictvím vytváření specializovaných serverů pro roleplay,“ píše Rockstar. Spoluprací s Cfx.re chce najít nové způsoby, jak podpořit komunitu a zlepšit služby, které Cfx.re poskytuje svým vývojářům a hráčům.

„Těšíme se, že se v následujících týdnech a měsících podělíme o další informace,“ uzavírá oznámení Rockstar. Hráči jsou z tohoto oznámení nadšeni a začínají spekulovat, že spolupráce se naplno projeví v novém Grand Theft Auto. Šestý díl by klidně mohl mít oficiální RP servery, aby podpořily komunitu a tvůrce obsahu.

„Je to obrovský krok vpřed v růstu naší komunity a příležitost pro nás spolupracovat s Rockstar Games na rozvoji platformy FiveM a tvůrčí komunity kolem ní,“ píše v prohlášení Cfx.re. Také se dušují, že každodenní provoz nedozná žádných znatelných změn. „S podporou Rockstaru budeme naši platformu nadále vylepšovat a jsme opravdu nadšeni z toho, co to znamená pro naše uživatele, komunitu a tvůrce,“ uzavírají a prosím, aby se jich nikdo neptal na GTA 6.

Nedávno se opět začalo mluvit o vydání Grand Theft Auto 6. Ve finanční zprávě společnost Take-Two naznačila, že by očekávaná gangsterská akce mohla spatřit světlo světa v období od 1. 4. 2024 do 31. 3. 2025.