Vydavatel Square Enix se nedávno vyjádřil, že prodeje hry Marvel's Guardians of the Galaxy od tvůrců Deus Ex: Human Revolution ze studia Eidos Montreal zůstaly za očekáváním. Ale po pravdě řečeno, pokud nejde o Final Fantasy, prodeje zklamou manažery ze Square Enix vždy a za všech okolností. Stačí si vzpomenout na restart série Tomb Raider z roku 2013, kterého se už v prvních měsících po vydání prodalo několik milionů kusů, ale stejně to vydavatel vnímal jako neuspokojivý výsledek. A takových příkladů bychom v historii Square Enix našli nespočet.

Ať už byly prodeje ve skutečnosti jakékoliv, nic nemění na skutečnosti, že z nové adaptace Strážců Galaxie se vyklubala jedna z nejlepších her loňského roku. A nyní se můžeme podívat za oponu jejího vývoje. Marvel totiž zveřejnil nové video ze zákulisí, které se zaměřuje na proces Performance Capture. Představte si tedy tradiční motion capture jen s tím, že se kromě pohybů postav nahrávají zároveň i tváře.

Ve videu tak můžeme vidět, kdo nejen daboval, ale i hrál Star-Lorda, Draxe, Gamoru, Nikki a ano, dokonce Rocketa a Groota. Pokud jste tedy ještě Marvel's Guardians of the Galaxy nedohráli, mějte se při sledování na pozoru před malými spoilery, spíš než odhalením příběhových momentů však Making-of filmeček vyniká názornou ukázkou toho, jak vznikaly cut-scény nebo rozhovory.

Vývojáři z Eidos Montreal tímto způsobem dokonce prozradili, že scénář zaměřený na filmové pasáže měl zhruba 680 stránek a jejich celková stopáž je zhruba 5 hodin a 45 minut. Čemuž se ve výsledku nelze divit, když jde o příběhový singleplayerový titul, který většina hráčů dohrála za přibližně 20 hodin. Možná by na tomto místě mělo smysl ptát se, jaká jsou čísla v případě live service průšvihu jménem Marvel's Avengers, který Strážce Galaxie předcházel. Ale to by nejdřív herní Avengers museli ještě někoho zajímat.