Druhá sezóna pro Overwatch 2 se počínaje dneškem blíží ke svému konci a zítra začne sezóna třetí. Od vydání hry v říjnu minulého roku půjde o první sezónu bez nového hrdiny. Dostáváme se tedy do bodu dříve avizovaného plánu, kdy budou nové postavy vycházet každou druhou sezónu.

Přesto není obsahu na dalších devět týdnů úplně málo. V první řadě, teď už tradičně, bude nový Battle Pass. Tentokrát s tematikou východní Asie, s tím se pojí zejména i nový mythic skin, tentokrát Amaterasu pro Kiriko.

ZMĚNY V MONETIZACI

Co je ale nejpodstatnější, je nový typ odměn. A to jak pro hráče bez Battle Passu, tak s ním. V třetí sezóně se totiž vrací Overwatch Credits. Každou sezónu půjde zdarma získat až 1500 kreditů a dodatečných 500 v rámci placených odměn. Do Hero Gallery přitom budou přidány všechny kosmetické předměty, včetně těch eventových, a bude možné si je zakoupit naprosto kdykoliv. Cena legendárních skinů se přitom sníží z 1900 kreditů na 1500; to znamená, že si neplatící hráči budou moci koupit jeden legendární skin každou sezónu. Není to sice pořád ta nejlepší monetizace, ale dostáváme se tam.

Mimo Battle Pass budou chtít vývojáři také nabídnout čtyři další skiny v rámci speciálních výzev a další kosmetické předměty.

PRVNÍ CROSSOVER

Už před vydáním hry se vývojáři nechali slyšet, že by rádi do hry vměstnali nějaké crossovery s jinými značkami. Nyní přichází ten moment pro první takový crossover. A dle mého nejde o úplně špatnou implementaci.

Overwatch 2 se totiž spojuje s populární mangou/anime One Punch Man. K tomu moc detailů není, kromě ukázky skinu pro Doomfista evokující Saitamu, protagonistu právě One Punch Mana a příslibu, že nepůjde zdaleka o jediný skin ani kosmetický předmět.

EVENTY

Stejně jako v druhé sezóně, i třetí nabídne několik eventů. Od 13. do 28. února bude hra slavit Valentýna s poněkud absurdním eventem nazvaným Loverwatch. A o co půjde? Nechte mě použít oficiální popis:

Loverwatch je nekanonický textový simulátor randění, ve kterém si hráči vybírají mezi dvěma možnými partnery: Mercy nebo Genjim. Hráčům budou nabídnuty dialogové možnosti interakce s daným hrdinou a asistovat jim bude Amor (který vypadá podezřele podobně jako Hanzo). Odemkněte tajný konec a budete odměněni tematickým POTG Highlightem!“ Event by měl být dostupný přes prohlížeč na stránce Loverwatch.gg.

Souběžně s tím (od 14. 2. do 28. 2.) poběží i plnohodnotnější in-game event s názvem Ultimate Valentine a půjde o 4v4 zápasy s Hanzem a několika odměnami.

Od 7. 3. do 6. 4. poběží již zmíněný crossover s One Punch Manem. A (před)posledním eventem sezóny bude Pachimari Returns od 21. 3. do 4. 4. Ten by měl fungovat na bázi Kill Confirmed známého z Call of Duty, tedy kde by se měly sbírat psí známky (nebo jiný ekvivalent) po padlých nepřátelích k zisku bodů.

BALANČNÍ ZMĚNY

Pro drtivou většinu hráčů bude asi stejně nepodstatnější hlavně to, jaké změny se ve hře stanou po praktické stránce. Balanční změny přichází i tentokrát a některé jsou dost zásadní.

Konkrétní detaily budou zveřejněny až zítra, ale z toho, co víme už nyní, se jedná o:

  • snížení zdraví všech tanků v módech, které neběží na bázi Role Queue
  • snížení toho, jak vám zůstane nabitá ultimátní schopnost po změně postavy z 30 % na 25 %
  • Mercy dostane nerf (dobré vědět, že se po odchodu Jeffa Kaplana nic nezměnilo)
  • Rammatra dostává zásadní nerf k jeho ultimátní schopnosti; poškozování nepřátel zpomalí časovač, nikoliv už kompletně pozastaví

Změn se dočká i systém kompetitivních zápasů a více detailů lze najít ve starším blogovém článku. Pro čtvrtou sezónu budou navíc vývojáři odstraňovat rank reset a rank decay.

V neposlední řadě byl potvrzen i návrat Workshopu, respektive jeho nástrojů pro vytváření vlastních her a módů, a také nová Control mapa se jménem Antarctic Peninsula.