Pokud toužíte po dalším kosmickém dobrodružství ve Starfieldu, tak se ho dočkáte v příběhovém přídavku Shattered Space. Ten právě vyšel a láká na něj launch trailer. Ukazuje nové prostředí, další nepřátele, stejně tak zbraně, skafandry a vybavení.

„Shattered Space přináší zcela novou, ručně vyrobenou lokaci a nový příběh, kdy se hráči poprvé vydají na výpravu na domovskou planetu House Va’ruun. Hráči musí odhalit tajemství nepostižitelných uctívačů Great Serpent a pomoct jim obnovit roztříštěnou společnost, která stojí na pokraji kolapsu,“ dočteme se v popisku.

Shattered Space vyšlo na Xbox Series X/S a PC. Majitelé edic hry Starfield Premium či Constellation získají Shattered Space v rámci původního nákupu. Majitelé standardní edice si mohou stále koupit Digital Premium Upgrade a získat přístup k Shattered Space a k dalším digitálním předmětům včetně digitálního artbooku, originálního soundtracku, 1000 Creation Credits a balíčku skinů Constellation. Samostatně DLC stojí 30 eur.

Společně s DLC dorazila aktualizace. Seznam změn tady. Od Todda Howarda víme, že příběhová rozšíření do Starfieldu chtějí vydávat na roční bázi.