Společnost 2K dnes u příležitosti vrcholícího turnaje BNP Paribas Open 2024 v Indian Wells zahájila předobjednávky TopSpin 2K25. Tenisová série se vrací po dlouhých 13 letech, naposledy hra vyšla v éře PS3 a Xboxu 360.

TopSpin 2K25 chystá česká pobočka studia Hangar 13, která se podílí také na vývoji Mafie. Hra vyjde 26. dubna/apríla letošního roku na PC (Steam), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Chybět nebude česká textová lokalizace.

Na obálce edice Standard Edition a digitální Grand Slam Edition se objevují tenisové legendy Roger Federer a Serena Williamsová, zatímco obálku edice Deluxe zdobí největší současné hvězdy Carlos Alcaraz, Iga Świątek a Francis Tiafoe.

TopSpin 2K25 se pochlubí soupiskou více než 24 hratelných profesionálů, tréninkovým centrem TopSpin Academy namluveným tenisovou legendou Johnem McEnroem, soutěžními režimy pro jednoho i více hráčů, všemi čtyřmi historickými turnaji Grand Slam a mnoha dalšími prvky, díky nimž se na virtuální kurt mají vydat jak tenisoví fanoušci, tak hráči sportovních her.

Ve hře najdete 48 jedinečných kurtů, včetně 15 skutečných míst, od čtyř grandslamových turnajů až po nadživotní mezinárodní arény, jako je Indian Wells, Australian Open v Rod Laver Areně, Roland Garros French Open na Court Philippe Chatrier nebo US Open na Arthur Ashe Stadium. Na venkovních hřištích můžete hrát ve třech různých denních dobách. Potvrzen je ještě cross-play a možnost vytvořit si vlastního tenistu/tenistku v MyPLAYER a upravit postavu podle svého. S tím souvisí také najmutí trenérů, výběr výstroje a vybavení od předních tenisových značek.

Oznámení doprovází první trailer a dojmy zahraničních kolegů z hraní preview verze. Ti si pochvalují důraz na detail a hratelnost, která není arkádová. Bude vám nějakou dobu trvat, než si na vše zvyknete a zjistíte, jak vše funguje. Navzdory důrazu na realismus to ale nemá být překážka pro to, abyste se bavili sami, stejně tak v kooperativní čtyřhře a soutěžních zápasech proti dalším hráčům.

Komunita se právem bojí mikrotransakcí, které dost otravují v NBA 2K a WWE 2K. Předobjednávky různých edic dokládají, že další peníze bude chtít společnost z hráčů vytáhnout skrz dodatečné věci jako jsou outfity, MyPlayer Boost nebo sezóny Premium Center Court Pass.