Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Tento týden další velká aktualizace Baldur’s Gate 3. V pořadí třetí patch dorazí 21. 9. a opraví chyby ve hře a přinese plnou podporu pro Mac.

- Poslední šance koupit si Marvel's Avengers. Hra byla zlevněna o 90 % a stojí 3,99 eur na Steamu a 131,90 Kč na PS Store. Na Xbox Store je bez slevy za 1187,10 Kč, ale je také součástí Game Passu. Akce trvá do konce měsíce, kdy současně dojde k vypnutí online serverů a Marvel's Avengers si zahrajete už jen v singleplayeru. Titul obsahuje českou lokalizaci ve formě titulků.

- Microsoft spojuje síly s F1 týmem BWT Alpine (patří automobilce Renault). Xbox se stal oficiálním konzolovým partnerem a PC Game Pass oficiálním partnerem. Podepsána byla víceletá smlouva. Logo Xboxu a Microsoftu je vidět na čumáku monopostu formule 1. PC Game Pass má zase logo na svatozáři (ochranný oblouk před jezdcem). Xbox spolupracuje také s národními fotbalovými federacemi Anglie a Francie a s týmy New York Liberty a Atlanta Dream z WNBA (americká profesionální liga ženského basketbalu).

- Rok 2022 s nedostatkem exkluzivit pro konzole Xbox se nebude opakovat. Týmy v rámci Xbox Game Studios pracují na více než tuctu titulů. Každý z nich je jedinečný a přistupují k nim velmi individuálně. Informace je staršího data, ale teprve nyní obletěla svět, pochází z přednášky konané v březnu na GDC, kde mluvili Crystin Cox a Peter Wyse z Microsoftu.

- Členům PlayStation Plus Premium se nelíbí nabídka her, které jsou do služby v září přidány. Tento nejvyšší tarif obdržel čtyři klasické hry, z nichž tři jsou díly série Star Ocean. Proto kritizují Sony a hodlají přejít na nižší úroveň, zejména poté, co společnost zdražila všechny tři roční tarify.

- Little Nightmares na mobily přichází 12. 12. letošního roku. Temná plošinovka bude dostupná ve verzích pro iOS a Android s podporou ovladače a přepracovaným rozhraním.

- THQ Nordic o týden odložilo nativní PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake. Dětská plošinovka má obdržet grafické vylepšení. Pro majitele PS4 a Xbox One verzí bude zdarma. Původně mělo být dostupné 16. 10. Nyní 23. 10. 2023.

- Bulánci budou na Tokyo Game Show. České studio do japonské metropole vyslalo své dva zástupce. Sebou vezou figurky vytištěné na 3D tiskárně, letáky, vizitky a polštáře. Jejich cestu můžete sledovat na Facebooku.

- V id Software (Doom, Quake) podle profilu Philipa Hammera na LinkedIn vzniká id Tech 8. Novou verzi interního enginu zmiňoval hlavní programátor enginu. Když se informace začala šířit internetem, tak informaci upravil. A Timur222, který si toho všiml, byl požádán, aby stáhl svůj příspěvek ze sítě X.

- Výrazy postav ve Switch verzi Mortal Kombatu 1 jsou předmětech vtipů a kritiky. Hráči píšou, že takhle by rozhodně neměla vypadat hra za 70 dolarů. Někteří tento přístup nazývají loupeží za bílého dne. Další ho označují za neuctivý.