Studio TeamKill Media přichází s novým trailer na svou vesmírnou hororovou akci Quantum Error. V téměř dvouminutovém videu láká na ponoření nové generace, které si užijí majitelé konzole PlayStation 5. Vývojáři se soustředí na technicky působivý zážitek, a to až do té míry, že museli zrušit verzi pro PS4.

Quantum Error využije výkon PS5 a poběží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Zároveň podporuje 3D zvuk, haptickou zpětnou vazbu ovladače DualSense a jeho adaptivní spouště, stejně tak rychlý SSD.

Trailer ukazuje některé ze situací, kdy se budeme prát s adaptivními spouštěmi. Je to například při páčení dveří, střelbě nebo poskytování první pomoci. Záchranu člověka tvůrci povýšili na novou úroveň potřebou foukat do mikrofonu ovladače.

Quantum Error se dá popsat jako mix Dead Space a akčnějšího Prey. Hrát budete za hasiče Jacoba Thomase, jenž se dostane do futuristického výzkumného zařízení Monad Quantum Research Facility, na které zaútočí neznámá entita. Komplex zachvátí plameny a je zcela uzavřen. Dovnitř se dostane Jacob se svým parťákem Shanem.

„Váš úkol je jednoduchý: zachránit z hořícího komplexu co nejvíce životů a dostat se ven. To, co začíná jako záchranná mise, však rychle upadá do temnoty, když po příjezdu zjistíte, že věci nejsou takové, jak se zdají,“ přibližují vývojáři.

Quantum Error vyjde 3. 11. letošního roku na PlayStation 5. Hra má dorazit také na Xbox Series X/S a PC, ovšem minimálně v případě Xboxu má být zdržení kvůli méně výkonné konzoli Xbox Series S. Na ní je hra v neakceptovatelném stavu.