Fanoušci série Titanfall to měli v posledních letech těžké. Určité prvky Titanfallu sice prosákly do battle royale hitu Apex Legends, který se odehrává ve stejném světě, ale studio Respawn Entertainment dalo opakovaně jasně najevo, že případný třetí díl pro něj zkrátka není prioritou. V roce 2021 navíc originál z roku 2014 zmizel z prodeje a na začátku roku jsme dozvěděli, že mělo dojít ke zrušení nové střílečky z univerza Titanfallu a Apex Legends.

Pískat si nemohli ani hráči dnes už kultovního Titanfallu 2 z roku 2016. Vývojářům z Respawnu se sice v minulosti podařilo vyřešit nejpalčivější dlouhodobé problémy multiplayeru, které souvisely s cheatery či konektivitou, ale od té doby přetrvává nespolehlivé chování matchmakingu, který vás nuceně odpojí, pokud dostatečně rychle nenajdete nějakou hru. Nebo spíš přetrvával.

Světe div se, alespoň nějaká uklízečka v Respawnu zjevně na fanoušky Titanfallu a speciálně Titanfallu 2 opravdu myslí. Jak se zdá, herní servery byly v naprosté tichosti opraveny a stabilizovány. A soudě dle toho, že se nezapomenutelná střílečka může alespoň na PC opět chlubit slušným počtem aktivních hráčů - přes 22 tisíc během 24 hodin jen na Steamu - to vypadá, že je dlouhodobý problém opravdu vyřešen.

V Respawnu dokonce po velmi dlouhé době aktualizovali nabídku zvýrazněných playlistů a obměnili dostupné vybavení ve speciálním duelovém módu Coliseum. Mnozí fanoušci tak opět začali doufat v obnovený zájem Respawnu a vydavatele Electronic Arts o značku Titanfall a v případný Titanfall 3. Obáváme se ale, že se nejspíš jen někdo z týmu programátorů Apex Legends nudil, a tak začal spravovat Titanfall 2. Nebo bylo potřeba zaučit nějakého nového zaměstnance, a tak dostal za úkol opravit milovanou klasiku z roku 2016.

Navzdory našemu pesimismu ale existuje něco, co by mohlo naznačovat, že Respawn něco kuje. Na konci seznamu změn aktualizace Apex Legends, která zahajuje událost Harbingers, totiž najdeme záhadnou větu „Příchozí vysílání…. Předmět: Nessie….“ a čísla 1394521200, 1477638000 a 1549267200. Lochnesská příšera známá také jako Nessie je něco jako plyšový maskot Apex Legends, zaměstnanci studia Respawn Entertainment o ní ale vtipkují už od doby, co hráčům kdysi předhodili první a dost rozmazaný obrázek z původního Titanfallu.

A ta čísla? Fanoušci velmi rychle zjistili, že jde o unixové časové stopy, pod nimiž se skrývají data vydání prvního Titanfallu, Titanfallu 2 a Apex Legends. Což je samozřejmě další důvod doufat, že někdo něco se značkou Titanfall opět spáchá. Jako vždy ale doporučujeme zdrženlivost. V tuto chvíli je nejpravděpodobnější možnost, že jde o lákadlo na další obsah z Titanfallu, který má zamířit do Apex Legends.

Ale kdo ví, třeba se v Respawnu do toho třetího dílu opravdu pustili a tentokrát nehrozí, že místo něj přijde battle royale nebo jiná odbočka sázející na aktuální trendy v herním průmyslu. Ať už jde ale o cokoliv, pro tuto chvíli se můžeme těšit alespoň z toho, že je Titanfall 2 znovu plně hratelný. A to nám vlastně pro tuto chvíli stačí.