Napínavá Tintinova dobrodružství budou pokračovat v další hře. Francouzská vydavatelská společnost oznámila Tintin Reporter – Cigars of the Pharaoh pro PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.

Titul je inspirován Faraonovými doutníky (Cigars of the Pharaoh), čtvrtým dílem komiksové série Tintinova dobrodružství belgického kreslíře Hergého. Tintin a jeho věrný pes Filuta se v něm vydávají na dobrodružství plné hádanek, aby vyřešili mezinárodní případ pašování drog.

„Po setkání s profesorem Sarkofágem při plavbě po Středozemním moři se slavný belgický reportér vydává na výpravu za hrobkou faraona Kih-Oskha,“ dočteme se v tiskové zprávě.

„Jaká temná tajemství hrobka skrývá? Z Egypta do Indie, přes Arábii, nakonec Tintin a Filuta budou vyšetřovat gigantickou síť obchodníků s drogami v celém Orientu.“

Generální ředitel Stéphane Longeard prozradil, že na hře začali pracovat před několika lety a nemohou se dočkat, až se dostane k hráčům.

„Kdybych měl dodat jedinou věc, řekl bych, že uděláme vše, co je v našich silách, abychom vzdali hold Hergého dílu a nabídli fanouškům adaptaci jejich snů.“

Hra vyjde v roce 2023.