Společnost Amazon Games do svého portfolia přidává další velké masivně multiplayerové RPG. Po New World a Lost Ark se rozhodla zaštítit vydání Throne and Liberty od korejského NCSoftu. Titul míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, včetně cross-playe.

Datum vydání bohužel nevíme. Vývojáři na hře pracují více než 12 let. Původně byla zamýšlena jako pokračování prvního Lineage. V průběhu mnohaletého vývoje se ale Lineage Eternal postupně proměnilo ve zcela novou sérii.

Na první pohled vypadá Throne and Liberty jako docela standardní MMO. Když ale vydržíte, tak uvidíte, jak se hráči proměňují v obří kamenné golemy, kteří boří městské hradby. Transformovat se budete moci i v ptáka, případně rychlou šelmu.

Throne and Liberty bude kombinovat příběhové dobrodružství a akční souboje s neustále se měnícími geografickými a environmentálními prvky. Bitvy budou PvP (boj proti hráčů) i PvE (boj proti umělé inteligenci).

Christoph Hartmann, viceprezident Amazon Games, u příležitosti této novinky řekl, že online hry budou i nadále důležitou součástí strategie společnosti do budoucna. NCSoft si Amazon vybrali z důvodu jejich zkušeností v oblasti provozu, lokalizace, marketingu a podpory komunity.