Když tohle ambiciózní masivně multiplayerové RPG v roce 2021 vyšlo, všude se o něm mluvilo a pomalu každý si ho chtěl zahrát. Po nějaké době se ale o něm přestalo mluvit. Teď se New World vrací. Amazon Games oznamují přechod na sezónní model s tradičním bezplatným a placeným battle passem, který nabídne různý kosmetický obsah.

Sezónní model bude spuštěn 28. 3. tohoto roku. Podle vývojářů umožní častější aktualizace s novým obsahem, funkcemi, herními zážitky a dalšími novinkami. Každá sezóna bude trvat tři měsíce.

Battle pass bude fungovat podobně jako v jiných hrách, například ve Fortnite, Call of Duty: Warzone nebo Apex Legends. Hráči budou levelovat a získávat odměny plněním určitých úkolů ve hře. Ty budou dostupné i pro hráče, kteří nechtějí platit. Placený battle pass ale přinese více odměn za dosažení levelu.

Prémiový battle pass se bude prodávat za 20 000 herní měny. 23 000 této měny se bude v obchodě prodávat za 20 dolarů/eur (cca 475 Kč).

První sezóna se jmenuje Fellowship and Fire, odstartuje 28. 3. 2023 a přinese nový příběhový obsah, novou expedici, dovednost a možnost vytvářet sady vybavení a přepínat mezi nimi po dosažení 25. úrovně hrdiny.

Nový příběh se zaměří na The Silver Crows, elitní skupinu žoldáků, kteří mají za úkol pomoci Skye postavit se mocnému čaroději a varangské hordě. Expedice se mezitím jmenuje Empyrean Forge a jedná se o novou misi na úrovni 60+ zasazenou do Great Cleave.

New World si můžete zahrát na PC, na Steamu se prodává za 38,99€.