Krást se nemá, ale ve virtuálním světě to může být zábava. To jsme si ověřili kdysi u skvělé série Thief, na kterou navazuje Thief Simulator. Druhý díl je už od října 2023 dostupný na počítačích, kde sbírá velmi kladné uživatelské recenze. Zítra se pokusí potěšit majitele PlayStationu 5, na přelomu srpna a září vyjde na Xbox Series X/S a později i na Nintendo Switch.

Thief Simulator 2 se hraje z pohledu první osoby a kombinuje stealth, simulátor a dobrodružství v mafiánsko-zlodějském světě, který dle vývojářů nabízí zábavu na přibližně 20 hodin.

Budete plánovat loupeže, potichu se snažit někoho okrást, zahladit stopy a prodávat kořist, což může být občas oříšek. Ukradené auto nemůžete prodat jen tak. Nejprve ho musíte přestříkat.

Při vloupačkách máte k dispozici širokou škálu nástrojů, včetně páčidel, dalekohledů, sledovacích dronů a hackerských nástrojů.

Na výběr máte klasický příběhový režim a volnou hru, ve které si můžete dělat, co chcete. V obou případech se dostanete do dvou rozsáhlých oblastí s desítkami domů a speciálních míst, jako je letovisko a banka.

Do dnešních 19:00 je Thief Simulator 2 na Steamu se slevou 27 % za 14,59€.