Na začátku letošního roku Frogwares získali pod kontrolu značku The Sinking City, o kterou se společností Nacon vedli spor téměř tři roky. Pokud se vám lovecraftovská survival hororová detektivka líbila, tak v roce 2025 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S vyjde pokračování. A to s českými titulky.

The Sinking City 2 bylo odhaleno na dnešní prezentaci Microsoftu věnované partnerům. Hra nás zavede do zvrácené lovecraftovské vize USA 20. let minulého století. Tady se ponoříme do jedinečné atmosféry hororu a zvrácených výjevů vylovených z bezedné studnice hrůzných představ H. P. Lovecrafta. Odvážlivci prozkoumají ulice města Arkham, nekonečného labyrintu zatopených uliček a tlejících domů, a přežijí hrůzy a děs, které číhají za každým rohem.

S arzenálem různorodých zbraní se postavíte ikonickým monstrům, jako jsou Hlubinní, Mi-gové nebo fanatičtí okultisté, a celé řadě nových a jedinečných stvůr, které rozšiřují mýtus Cthulhu.

„Vychutnejte si klasický survival horor ve své nejlepší formě, v němž nechybí práce s inventářem, řešení nepovinných hádanek, objevování skrytých pokladů a odemykání nových lokací,“ lákají vývojáři. „Ponořte se do příběhu vyprávěného herním prostředím a s pomocí všudypřítomných stop odhalte celou řadu drobnějších záhad, díky nimž získáte nové poznatky a jiné herní bonusy,“ dodávají.

Důležité je, že půjde o samostatný příběh, takže původní The Sinking City není nutné znát. Volitelná bude také detektivní část hry. „Chceme, aby vyšetřování bylo přínosnou součástí hry, ale jen pro ty, kteří o to stojí, a nabízelo hmatatelné herní bonusy a heuréka momenty, aniž by bylo podmínkou postupu. Tím, že věnujete čas skládání stop, se vyzbrojíte většími znalostmi a povědomím o svých možnostech oproti tomu, když na ně narazíte jen náhodou. Děláme to také pro naše stávající fanoušky, kteří si tuto funkci od nás oblíbili, aby se necítili odstrčení. Pro ty, kteří nejsou nadšenci do soubojů a survival-hororových mechanik, budeme mít také různé prvky přístupnosti, které jim pomohou,“ prozradil Denys Chebotarov, výkonný producent Frogwares.

Z důvodu probíhající války na Ukrajině se Frogwares opět obrací na své fanoušky. Brzy bude spuštěna kampaň na Kickstarteru. Tvůrci budou chtít vybrat nespecifikované dodatečné finanční prostředky.

The Sinking City 2 je vytvářeon v Unreal Enginu 5 a má přinést next-gen grafiku díky technologiím Lumen (globální osvětlení), Nanite (fotorealistická geometrie) nebo MetaHuman (realistické tváře postav).