Soudní spor mezi Naconem a Frogwares je vyřešen. Ukrajinské vývojářské studio Frogwares, které je známe zejména detektivními adventurami ze světa Sherlocka Holmese od Arthura Conana Doyla, získalo veškerá práva na hru The Sinking City a je jediným vydavatelem této hororové a lovecraftovské detektivky na všech platformách, včetně PC.

Možná si vzpomenete na březen 2021. Necelé dva roky po vydání hry obvinilo studio Frogwares vydavatelství Nacon z prodeje nelegální kopie The Sinking City na Steamu. Francouzská společnost se bránila nařčení a tvrdila, že Frogwares opět sabotuje jejich investice do titulu. Zástupci Frogwares mimo jiné uvedli, že jim Nacon dluží platby za milníky, který hra dosáhla v prodejích. Nacon měl podle Frogwares rovněž získat verzi hry od Gamesplanet, cracknout ji a bez souhlasu vývojářů ji prodávat na Steamu.

Po veřejném házení špíny na veřejnosti se spor na dlouhou dobu odmlčel. Dnes se Frogwares ozvali a oznámili, že jsou výhradním vydavatelem hry. Fanoušky potěšíme, protože ukrajinské studio má s The Sinking City větší plány. Na cestě je nová verze, jež bude obsahovat všechny předchozí opravy a optimalizace a několik dalších věcí. Pokud máte teď rozehranou hru, tak ji dohrajte, protože 28. 2. přestanou staré verze na PC existovat a budou nahrazeny novou. Ta nebude kompatibilní se starými uloženými pozicemi.

Aktualizace bude dostupná v nejbližších dnech. Potom dorazí dodatečný obsah Merciful Madness. O něm v současné době nic nevíme, ale pro ty, co už hru dohráli a nebudou chtít kvůli DLC začít znovu, tak Frogwares poskytnou vlastní save.

The Sinking City si teď můžete koupit na Steamu s 90% slevou za 4 eura (100 Kč). Hra obsahuje české titulky. Později se dozvíme další informace o budoucnosti The Sinking City.