The Pathless od tvůrců ABZÛ se nám předevčírem večer ukázal na předváděčce State of Play prostřednictvím šestiminutové gameplay nahrávky. Tu jste si mohli pustit už v našem přehledu. Sluší se ale k The Pathless vrátit a titul si blíže představit.

V The Pathless se stanete lovkyní, mistrní lukostřelby, která cestuje po mystickém ostrově s cílem ukončit temnou kletbu. Hlavní hrdinka má k dispozici orla, jenž jí pomáhá v lovu duchů v zamlžených lesích plných tajemství. Při tom řešíte hádanky ve starodávných ruinách a nechybí ani epické bitvy vyžadující různé dovednosti.

Zajímavé je, že tohle dobrodružství se odehrává v otevřeném světě bez mapy a bez game overu. „The Pathless je o hledání vlastní cesty vpřed,“ říká kreativní ředitel Matt Nava v tiskové zprávě, kde stylovou adventuru představuje. „Orel je klíčovou součástí vašeho pohybu a postupně ho budete vylepšovat, abyste se dostali dál a na vyšší místa,“ dodává Nava.

Přečtěte si také: Navzdory filmu nemá Ubisoft počítat s hackerskou akcí Watch Dogs

Jak se budeme ve světě orientovat bez mapy? Pomocí magické masky, která nás upozorní na zajímavá místa, a orel nám pomůže překonat všechny možné překážky. Co se bojů týče, tak se střetneme s divokou zvěří, která byla napadena temnou kletbou. Když selžete, neuvidíte klasický nápis game over. Místo něho ztratíte důležité krystaly. Ty jsou nutné pro upgrade orla. Tím pádem si o něco prodloužíte toto netradiční dobrodružství.

The Pathless vyjde koncem letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4 a iOS.