Třetí díl akčního thrilleru The Last of Us má základní osnovu příběhu, odhalil kreativní ředitel Neil Druckmann. Než se ale začnete radovat, nebo naopak děsit, tak se na hře v současné době nepracuje.

Místo vývoje v Naughty Dog probíhá čilá diskuze ohledně The Last of Us 3. Pravděpodobně je to z důvodu druhého dílu, který mnoha hráčům nesedl. Na druhou stranu, spousta dalších si netradiční příběh vychutnala a považuje The Last of Us Part 2 za jednu z nejlepších her.

„Nevím, kolik toho chceme prozradit... Společně s Halley Gross jsme vytvořili náčrt příběhu, který se zaměřuje na to, co se stane po The Last of Us Part 2. Momentálně na hře nepracujeme, ale doufáme, že jednoho dne spatří světlo světa,“ řekl Druckmann v podcastu Script Apart.

Přečtěte si také: Rekordní prodeje PlayStationu 5 navzdory nedostatku kusů a milník pro PS4

„Vytvořili jsme dvě hry, o kterých se domníváme, že hovoří o něčem univerzálním a vypráví velmi osobní příběh svých postav. S jednou hrou neexistuje žádná franšíza. U dvou her se začíná rýsovat vzor - existuje nějaká struktura a tematická témata, kterých byste se měli držet když vytváří třetí díl.“

„Poté, co jsme dokončili jeden z našich velkých titulů, nám dlouho trvá, než se zamyslíme nad různými nápady, ať už to bude The Last of Us 3, něco nového, nějaká stará značka, kterou chceme vrátit mezi živé. Vždy plně prozkoumáme všechny možnosti a podíváme se na nápady toho, k čemu se jako studio chceme zavázat. Jde o obrovský závazek z pohledu peněz, času, vášně a talentu. Takže přemýšlíme o všech nákladech, které s tím souvisejí,“ dodal viceprezident Naughty Dog.

V rozhovoru Druckmann přiznává, že velké hry vyžadují hodně času. O The Last of Us Part 2 přemýšleli sedm let (včetně vývoje). Vždy se chtějí ubezpečit, že jde o skvělý nápad, který má všem, co chtějí.

Kvality titulu se upřít nedají, The Last of Us Part 2 obdrželo 302 ocenění za hru roku. To žádná jiná hra v historii nedokázala - je ale nutné podotknout, že počet serverů rozdávající ocenění za hru roku postupně vzrostl. Zaklínač 3: Divoký hon ve své době dostal 280 ocenění za hru roku. Na třetím místě je God of War z roku 2018, má 260 ocenění.

Tato čísla zahrnují ocenění od magazínů i hráčů v anketách. V případě The Last of Us Part 2 je to následovně - 194 ocenění od novinářů a 108 v anketách.

Podle nepotvrzených informací mají v Naughty Dog pracovat na multiplayerovém projektu (pravděpodobně samostatné rozšíření The Last of Us Part 2) a remaku prvního The Last of Us pro PlayStation 5. Na něm se mají naučit se systémem PS5 a současně si odpočinout od hektického vývoje.

V rámci PlayStation Productions na HBO pak vzniká seriál The Last of Us. Zaměří se na příběh prvního dílu.