O předělávce The Last of Us se mluví už rok. Nedávno dokonce spekulace zmiňovaly, že vyjde ve druhé polovině letošního roku na PlayStation 5. Sony ale dosud vývoj nepotvrdila. To se může brzy změnit. Od dnešního dne je jisté, že v Naughty Dog nějaký remake vzniká.

Důkaz přináší tester kvality Corey Hong z kalifornského studia Santa Monica. Ten Naughty Dog pomáhá od roku 2019 a podílel se na The Last of Us: Part 2 a Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Nyní v jeho životopisu jsou uvedeny dva neohlášené projekty, jedním je remake a druhým multiplayerový titul.

Remake a multiplayerová hra sedí k dřívějším spekulacím, které přinesla agentura Bloomberg, server VGC i Insider Tom Henderson. Remake má být komplexní předělávka The Last of Us z roku 2013 pro PS5 a multiplayerový projekt zase samostatný multiplayer The Last of Us, prý zdarma nejen pro PS5 a PS4, ale také pro PC.

Připomeňme, že o The Last of Us uslyšíme ještě jednou. HBO chystá televizní adaptaci prvního dílu, seriál od tvůrce Černobylu by měl mít premiéru v roce 2023.