U velkých studií s několika kancelářemi je běžné, že se věnují vývoji několika projektům najednou. Nejinak je tomu v polském Techlandu, kde kromě dokončování Dying Light 2 probíhá vývoj velkého RPG titulu. Na nedávné konferenci novinářů to odhalil finanční ředitel společnosti, jenž má na starost téměř 400 lidí.

Neoznámené RPG má vyjít rok nebo dva po premiéře Dying Light 2. Dle slov Karola Bacha se jedná o velké RPG, které je zasazeno do fantasy světa. Na starost ho má tým ve Varšavě. Na další hru od Techlandu tak nebudeme čekat pět let.

V souvislosti s tím se sluší připomenout akční hru Hellraid. Ta se také odehrávala ve fantasy světa, ale vývoj byl v roce 2015 pozastaven. Je možné, že Techland využije nápady z Hellraidu pro vznik dalšího titulu.

Dying Light 2 měl vyjít během jara letošního roku, ale byl odložen a nyní nemá stanovené datum vydání. Jisté je, že si ho zahrajeme na PC, PS4 a Xboxu One, stejně tak se plánují verze pro novou generaci konzolí. Dying Light 2 bych očekával koncem letošního roku, aby se stihlo vydání před premiérou nové generace PlayStationu a Xboxu.

V Techlandu rovněž zvažují vstup na akciový trh, který by jim přinesl další finance pro expanzi studia a vývoj dalších velkých projektů. Na burze by se Techland mohl objevit po vydání Dying Light 2, kdy bude mít lepší pozici. Bach prozradil, že celkový rozpočet na Dying Light 2 činí přibližně 100 milionů amerických dolarů. Techland chce navázat na úspěch prvního Dying Light. Tuhle akční adventuru se zombíky hrálo za pět let více než 18 milionů lidí.