Fanoušci Tolkienových děl, mezi něž patří Pán prstenů a Hobit, se mohou příští rok vrátit do Středozemě. Novozélandské studio Wētā Workshop představilo svou hru Tales of the Shire, na kterou dříve lákalo ve spolupráci s Private Division pod Take-Two Interactive.

Tales of the Shire je popisováno jako útulná a dojemná hra, ve které zažijeme pohodový hobití život. O tom svědčí také teaser trailer. Vypadá to, že místo litých bojů o fantasy svět na nás čeká péče o hobití zahrady a sady. Až čas ale ukáže, na co se přesně můžeme těšit. Mohlo by to ale být něco podobného hitu Animal Crossing od Nintenda.

Wētā Workshop je společnost specializující se na efekty ve filmech a seriálech Pána prstenů – vytvořila speciální efekty a rekvizity pro všechny tři filmy Pána prstenů od Petera Jacksona, pro všechny tři díly Hobita a podílí se i na seriálu od Amazonu.

V dřívějších tiskových zprávách se uvádělo, že půjde o hru, jež se velmi liší od toho, co fanoušci hráli dříve. Vývojáři rovněž lákali na průzkum Středozemě. Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game vyjde někdy v roce 2024 na PC a nespecifikované konzole.

Připomeňme květnové oznámení masivně multiplayerové hry Lord of the Rings pro PC a konzole od Amazon Games, respektive tvůrců New Worldu.