Taktická real-time strategie Aliens: Dark Descent na dosud zveřejněných záběrech nevypadá vůbec špatně. Pokud se těšíte na originální příběh zasazený do světa kultovního Vetřelce, tak společnost Focus Entertainment oznámila, že hra vstoupila do fáze gold.

Studio Tindalos Interactive dokončilo hlavní vývojové práce a všichni se nemohou dočkat, až se hráči 21. 6. vypraví na planetu Lethe, aby se s jednotkou ostřílených koloniálních mariňáků pokusili zastavit vetřelce.

„Veďte své vojáky v reálném čase do bojů proti ikonickým vetřelcům, zkorumpovaným agentům nenasytné korporace Weyland-Yutani a hordám dalších hrůzostrašných stvůr, které jsou v licenci Alien zcela nové,“ láká tisková zpráva.

„Infiltrujte se svou jednotkou rozsáhlé otevřené úrovně a vyhlaďte všechny nepřátele vydáváním strategických rozkazů jednoduše a intuitivně dotykem tlačítka. Postupujte však opatrně, vaší nepřátelé totiž přizpůsobují svou taktiků vaším akcím a snaží se vás ulovit. Smrt je tudíž všudypřítomná. Najděte různé způsoby přežití, odkrývejte zkratky, vytvářejte bezpečné zóny a instalujte detektory pohybu. To vše v odolném světě, kde vaše činy ovlivní úrovně navždy.“

Těšíte se? Aliens: Dark Descent si budete moci zahrát od 21. 6. na PC, PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4 a Xboxu One.