Nejnovější finanční zpráva Take-Two odhalila, že společnost utratila 53 milionů dolarů za neoznámenou hru, která byla zrušena. Vydavatel neuvádí jméno titulu, ale pouze svou divizi 2K Games. Podle agentury Bloomberg tento projekt připravovalo studio Hangar 13, které je podepsáno za nechvalně proslulou Mafií 3 a remaku prvního dílu s názvem Mafia: Definitive Edition.

Zrušený titul měl mít kódové označení Volt a údajně trpěl řadou komplikací kvůli restartům vývoje, technologickým zádrhelům a problémům spojeným s covidem 19.

Hra měla být v různých podobách ve vývoji od roku 2017 a nabídnout superhrdiny soupeřící v online světě. 2K Games ji ale nepovažovala za výhodnou investici vzhledem k množství času, které by bylo ještě potřeba, aby byla dokončena.

Ve čtvrtek se mají sejít zaměstnanci Hangaru 13, aby projednali další kroky studia. Nová značka měla patřit právě Hangaru 13. Tyto informace pocházejí od důvěryhodných zdrojů obeznámených s rozhodnutím zrušit projekt.

Podle oficiálních pracovních nabídek má (nebo mělo) studio připravovat novou značku s otevřeným světem, v níž se mísí sci-fi a fantasy. Informace uváděly méně realistický herní svět, v němž nebudou pouze lidské postavy. Důležitým prvkem měl být nadále příběh a zajímavostí pohled z první i třetí osoby. Inzeráty naznačovaly také multiplayer, jenž by autoři Mafie dlouhodobě podporovali.

Projekt je (měl) být ve vývoji od roku 2018. Je ale otázkou, zda právě tohle není zrušený Volt. Část věcí z inzerátů by na něj seděla.

Připomeňme, že podle neověřených informací měl být už dříve stopnut vývoj nové Mafie. Ta se měla odehrávat v americkém Las Vegas během poloviny 70. let minulého století. Pak se ale něco stalo a přednost dostala špionážní akce Rhapsody zasazena do období studené války v Berlíně, což by i pro nás bylo lákavé. Ovšem ani ta zatím nespatřila světlo světa a neoficiálně se mluvilo o jejím konci.

Hangar 13 je zejména tým sídlící v kalifornském městě Novato. Má ale pobočky také v Brně a Praze, které se dříve jmenovaly 2K Czech a vytvořili první a druhou Mafii. Později byla otevřena další kancelář v anglickém Brightonu. Celý kolos vede Haden Blackman, jenž byl v minulosti kreativním ředitelem v LucasArts a mimo jiné vedl vývoj masivně multiplayerového RPG Star Wars: Galaxies a Star Wars: The Force Unleashed 2.