V polovině předešlého měsíce oznámila Take-Two Interactive škrty. Vydavatel Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, Mafia, NBA 2K, Borderlands nebo Civilization hodlal propustit přibližně 600 zaměstnanců, což představuje 5 procent pracovní síly.

Úsporná opatření měla odnést zejména Private Division. Divize zaměřena na vývoj a vydávání nezávislých her má přijít o lidi v rámci marketingu a má dojít k zavření studia Intercept Games zodpovědné za Kerbal Space Program 2 a studia Roll7, kde vytvořili sérii OlliOlli.

O uzavření studií informuje agentura Bloomberg poté, co se internetem začaly nést zprávy o propouštění 70 lidí u tvůrců Kerbal Space Programu 2. Druhý díl stavby vesmírné lodi je nadále v předběžném přístupu a komunita se ptá, co bude s hrou dál (Steam, Reddit). Poslední aktualizace, verze 0.2.1.0, vyšla 4. 4. 2024. To je velmi daleko od finální verze.

V době zpráv o propouštění v Seattlu, kde sídlí Intercept Games, zveřejnila Take-Two prohlášení, že Kerbal Space Program 2 je v bezpečí a aktualizace budou pokračovat. Tomu teď, po několika hodinách, už moc lidí nevěří.

Kromě toho mělo dojít ke změně u nespecifikovaných projektů a několik rozpracovaných her mělo být zrušeno. Cílem je zefektivnit organizační strukturu a zaměřit se na tituly, které budou ziskové.