Jako by se po ní slehla zem. O Nintendo Switch verzi Kingdom Come: Deliverance jsme slyšeli poprvé v létě před dvěma roky, kdy byla oznámena. Od té doby ticho, až by si jeden myslel, že na populární konzoli se české RPG nedostane. To nejspíš nehrozí.

Menší uklidnění přináší Amazon. V obchodě byl středověký titul od pražského studia Warhorse uveden v Royal Edition. Ta zahrne základní hru a veškerý dodatečný obsah (popis níže). Chybět by neměly ani české titulky. Na Amazonu bylo krátce vidět i datum vydání: 16. 2. 2024.

Dosud jsme ze Switch verze Kingdom Come: Deliverance nic neviděli. Na Amazonu bylo několik screenshotů, ale zdálo se, že pocházejí spíše z PC verze. Kvůli tomuhle všemu se hráči bojí, jak náročná hra na méně výkonném hardwaru poběží. Nově na Switch vychází Hogwarts Legacy, které podle prvních ohlasů nedopadlo úplně špatně. Pochopitelně je nutné počítat s kompromisy v grafické kvalitě a efektech. Více jsme napsali tady.

Pokračování oznámeno nebylo, i když podle inzerátů se na něm dlouho pracuje a vydání by klidně mohlo proběhnout v příštím roce (více zde). I z toho důvodu si jistě dají autoři na Switch verzi záležet, aby nepokazili dobré jméno Kingdom Come.

POPIS HRY KINGDOM COME: DELIVERANCE

Kingdom Come: Deliverance je středověké realistické RPG odehrávající se v české kotlině. Nejedná se o žádné fantasy s draky a kouzly, ale o drsný středověk, který vás vtáhne na cestu středověkou Evropou v čase nejistot a nepokojů.

Po smrti milovaného císaře Karla IV. se české království ponořilo do doby temna: válka, korupce a nesvár trhají tento klenot Svaté říše římské na kusy. Korunu zdědil jeden z Karlových synů Václav. Na rozdíl od svého otce je Václav naivní, sebestředný a nectižádostivý panovník. Jeho polorodý bratr a král maďarský, Zikmund zvaný Liška ryšavá, Václava vnímá jako slabocha. Zikmund, předstíraje dobrou vůli, se vydává do Čech a svého bratra unáší. Jelikož je trůn bez panovníka, Zikmund nyní může Čechy vydrancovat a zmocnit se jejich bohatství.

Uprostřed toho všeho chaosu jste vy – Jindřich, syn kováře. Váš mírumilovný život se ocitne v troskách po nájezdu žoldáků, který nařídil sám král Zikmund. Vaše vesnice lehla popelem a vy jste řízením hořkosladkého osudu jedním z několika málo lidí, kteří tento masakr přežili.Bez domova, bez rodiny a bez budoucnosti – ocitáte se ve službách šlechtice Racka Kobyly, který se staví na odpor této invazi. Osud vás vtahuje do tohoto krvavého střetu a zuřící občanské války, ve které bojujete za budoucnost Čech.

ROYAL EDITION OBSAHUJE

Poklady minulosti – Poklady minulosti odemykají jedinečné mapy k pokladům a dodatečné zbroje pro Jindřicha.

Z popela – V roli novopečeného šafáře se hráč musí rozhodnout, které budovy se mají postavit jako první, jak přilákat nové lidi a jak vyřešit spory mezi občany. Bude také moct vzít na projížďku jednoho z nových koní, zahrát si kostky anebo si zajít do místní hospůdky – kterou zrovna nechal postavit.

Milostná dobrodružství Jana Ptáčka – Jindřichův přítel Jan Ptáček se zamiloval a potřebuje, aby mu Jindřich poradil, jak dobýt srdce krásné Karolíny. Celé se to ale zamotá víc, než by se dalo čekat

Band of Bastards – V tomto rozšíření se hráč může přidat ke skupině žoldáků, které si Racek Kobyla najme, aby bránili jeho území. Jeho úkolem bude nejen žoldákům pomoct, ale také je pořádně postavit do latě.

A Woman’s Lot – Čtvrté a největší DLC, ve kterém vystupuje jako hratelná postava Jindřichova blízká kamarádka Tereza. Dále je přidán i pes jako mazlíček.