Ubisoft oznamuje záměr rozšířit svět The Division do nových her a dalších médií. Fanoušci tohoto universa se mohou těšit na bezplatnou hru Tom Clancy's The Division: Heartland, nový obsah pro The Division 2 i na film, který vzniká ve spolupráci s Netflixem.

„Uvedení hry Tom Clancy's The Division v roce 2016 znamenalo první novou originální IP pod značkou Tom Clancy od roku 2009 a překonala mnoho prodejních rekordů společnosti Ubisoft. Série pokračovala ve svém vývoji hrou Tom Clancy's The Division 2, která se stala jednou z nejúspěšnějších her roku 2019 a její rozšíření The Division 2: Warlords of New York přilákalo mnoho hráčů,“ píše Ubisoft v tiskové zprávě.

„Za posledních pět let se The Division změnil z ambiciózního projektu Ubisoftu na světoznámou franšízu se 40 miliony unikátními hráči. Jsme velmi hrdí na to, čeho naše týmy s touto značkou dosáhly, a na neuvěřitelný svět, který vytvořily. Jeho potenciál a hloubka nám dávají příležitost prozkoumat nový vzrušující obsah, jenž odmění jak dlouholeté fanoušky The Division, tak nováčky,“ dodal Alain Corre, výkonný ředitel Ubisoft EMEA.

V rámci tohoto prohlášení Ubisoft oznámil Tom Clancy's The Division: Heartland, novou free-to-play hru zasazenou do světa The Division. Její vývoj vede studio Red Storm Entertainment, které se podílelo na hrách s licencí Toma Clancyho a pracovalo také na hrách The Division a The Division 2.

The Division: Heartland bude samostatným herním zážitkem pro PC, konzole a cloudové platformy. Vyjít má v letech 2021-22. Ubisoft plánuje rovněž The Division pro chytré mobilní telefony, aby svět série mohl přinést širšímu publiku. Na detaily si ale musíme ještě počkat. Už dnes se ale můžete zaregistrovat do testu Heartlandu.

The Division 2 se dočká nového obsahu ve formě aktualizace dostupné později v letošním roce. Studio Ubisoft Massive s podporou týmu v Bukurešti vede vývoj nového obsahu. Ten zahrne nový režim a nové metody pro levelování agentů se zaměřením na zvýšenou rozmanitost a životaschopnost.

Ve spolupráci s Netflixem se chystá film ze světa The Division. V hlavním rolích uvidíme Jessicu Chastain a Jakea Gyllenhalla. Film je inspirován událostmi z původní hry a režie se ujal Rawson Marshall Thurber. Kromě toho dojde ještě na vydání původního románu od nakladatelství Aconyte.