Dobré ráno. Vývoj nového projektu ve studiu 4A Games jde dobře. Ghost Recon Breakpoint na vyzkoušení. Peter Moore se vrací do videoherního světa. Epic Games Store rozdává vesmírnou 4X strategii.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Activision Blizzard slaví úspěch. Cena akcií společnosti od prosince/decembra 2020 stoupá. V současné době se jedna akcie prodává za 95 dolarů, čímž se celková hodnota firmy zvýšila na 72 miliard dolarů. Koronavirová pandemie je uváděna jako jeden z faktorů pro zvyšující se hodnotu Activisionu Blizzard. Největší úspěch slaví značky Call of Duty a World of Warcraft. V posledním finančním čtvrtletí si firma přišla na 1,2 miliardy dolarů z mikrotransakcí, což byla více než polovina celkových výnosů.

Přečtěte si také: Resident Evil Village bude v hráčích vzbuzovat strach a napětí

- Vývoj nového projektu ve studiu 4A Games jde dobře. Vývojáři post-apokalyptické série Metro se pochlubili snímky z motion capture. Snímání pohybu je pravděpodobně určeno pro nové Metro. Před několika měsíci jsme se o něm dozvěděli, 4A Games se mají postarat o příběhovou kampaň, zatímco online režim má na starost tým ze Saber Interactive. Letos nás čeká Metro Exodus pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

- Na Xboxu One a Xboxu Series X/S se pořádá další tradiční bezplatný víkend pro předplatitele Xbox Live Gold. Tentokrát si můžete vyzkoušet hry WWE 2K Battlegrounds, Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning a Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint.

- Ghost Recon Breakpoint bude dostupný do pondělního večera také pro PlayStation 4 a PC. Stačí navštívit oficiální web a vybrat si preferovanou konzoli nebo Ubisoft Connect, případně Epic Games Store. Jako u jiných podobných akcí si dosažený pokrok budete moci přenést do plné verze, když se rozhodne ji koupit. Na hru je nyní sleva až 85 procent.

- V italském studiu Milestone poladili své stroje a vypustili Ride 4 pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hra už dříve vyšla na PS4, Xbox One a PC. Na next-gen konzolích se hráči mají dočkat významného grafického vylepšení. Pokud máte verzi pro starou generaci konzolí, tak se vám aktualizace bezplatně stáhne do nové generace konzolí, kde si užijete i stabilních 60 snímků za sekundu.

- Indie hit Fall Guys nerozšíří katalog Xbox Game Passu. Zatímco Microsoft ho několikrát naznačoval, tak vše popřela vydavatelská společnost Devolver Digital. Dle vyjádření neexistují žádné plány, aby se titul dostal v jakékoli formě do Xbox Game Passu.

- Fallout New Vegas 2 ve vývoji? Informuje o něm YouTuber McVicker, dříve známý jako Valve News Network. Uvedl, že má informace o tomto a dalších projektech Bethesdy. Brzy má sdílet více. Nemáme ale počítat s tím, že by post-apokalyptické RPG vyšlo dříve než po roce 2025. Jako první má dorazit Starfield. Vesmírné dobrodružství má mít premiéru za rok či dva. The Elder Scrolls VI podle jeho názoru vyjde až v letech 2026-2027, zatímco Fallout 5 nebude dříve než v roce 2030.

Přečtěte si také: Dvě hry ze světa PUBG, fotbalové kluby ve Fortnite, Rust roste

- Peter Moore se vrací do videoherního světa. Bývalý výkonný ředitel Electronic Arts (předtím pracoval na konzoli Xbox pro Microsoft) se připojil k Unity jako senior viceprezident a generální ředitel pro Sports & Live Entertainment. Unity se zabývá vývojem stejnojmenného enginu.

- Epic Games Store rozdává vesmírnou 4X strategii Galactic Civilizations III z roku 2015. 28. 1. hru vystřídá Dandara: Trials of Fear Edition.

- Team17 za 12 milionů liber koupili práva na Golf With Your Friends. Hru od studia Blacklight Interactive vydali na jaře minulého roku. Společnost hodlá prodloužit životní cyklus titulu. To bude zahrnovat další dodatečné balíčky, které nastíní plány na potenciální pokračování.

- Sea of Thieves čeká zahájení první sezóny s bezplatným battle passem. K novinkám dojde příští čtvrtek 28. 1. Cílem bezplatného battle pasu je nabídnout hráčům hmatatelný pocit pokroku, i když se účastní kratších relací. Jeho součástí jsou také další sady cílů navržené pro motivaci hráčů, aby se do Sea of Thieves pravidelně vraceli. Každá sezóna bude mít svůj Battle Pass skládající se ze stovky úrovní pokroku s odměnami v podobě kosmetických položek pro hráče i lodě, včetně exkluzivních pirátských legend, které je možné odemknout průzkumem, dobrodružstvím a bojem.