Francouzská společnost Don’t Nod, která se do května letošního roku jmenovala Dontnod, za 14 let existence vytvořila Remember Me, Life is Strange, Vampy, The Awesome Adventures of Captain Spirit, Life is Strange 2, Tell Me Why a Twin Mirror. Teď překvapila ambiciózním plánem vydat v letech 2023 až 2025 celkem 8 her.

Informace je uvedena v nové tiskové zprávě se zveřejněním finančních výsledků za první pololetí letošního roku. Pět těchto her jsou samostatné projekty studia (bez jiného vydavatele), jedna vzniká ve spolupráci s Focus Entertainment a dvě zbývající vytvářejí externí nezávislé týmy Tolima a Tiny Bull a Don’t Nod je uveden na trh.

První informace o projektu spojeným s Focusem se objevily v květnu. Víme, že se jedná o akční RPG s pracovním názvem Project 8. Označován je za jeden z nejambicióznějších titulů v historii vydavatele a studia. Je pravděpodobné, že jde o pokračování singleplayerového akčního RPG Vampyr, které v roce 2018 vydal Focus. Prodalo se ho před dva miliony kusů a je to jeden z největších úspěchů studia, hned vedle vlajkové lodi Life is Strange. O tu ale Don’t Nod přišel, značka patří Square Enix a ta si pro budoucí spolupráci vybrala Deck Nine, autory Life is Strange: Before the Storm, Life is Strange: True Colors a Life is Strange Remastered Collection.