Dobré ráno. Apex Legends se připravuje na Halloween. Problém s Quick Resume na Xboxu. Transport Fever 2 míří na obě generace konzolí. Transformers zavítají do Magic: The Gathering. A další zprávičky.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Už zítra se můžeme těšit na něco nového z remaku Dead Space. Datum vyplynulo z hádanky studia Motive na Twitteru. Očekává se nový gameplay trailer.

- Majitelé Google Stadie mohou být o něco klidnější, vypadá to, že z větší části nepřijdou o své uložené pozice. Ubisoft, Bungie s Destiny 2, IO Interactive s Hitmanem a další hledají způsoby, jak přenést savy ze Stadie.

- Na spásu čekají majitelé Stadie verze Red Dead Redemption 2. Mezitím vyšlo najevo, že uvedení her jako Red Dead Redemption 2 stálo desítky milionů dolarů.

- Objevily se také neoficiální informace o tom, že Google chtěl týmy vyvíjející hry rozšířit během pěti let na více než 2000 zaměstnanců. V době uzavření interních týmů jich bylo přibližně 150. Více o problémech a situaci na serverech Bloomberg a Wired.

- Po New World se poněkud slehla zem. V Amazon Games si ale vzpomněli, že oslavují první výročí a u té příležitosti zveřejnili infografiku shrnující klíčové události. V ambiciózním MMORPG za 12 měsíců hráči strávili 569,1 milionu hodin, v PvE všichni společně zabili 17,3 miliardy nepřátel, pokáceli 6,3 miliardy stromů a během akce Summer Medleyfaire ulovili 42 893 637 ryb. Nejoblíbenější frakcí je Syndicate, hlásí se k ní 41,9 % hráčů.

- Transformers se připojují k Magic: The Gathering v podobě vozidel i robotů. Jsou přitom k dispozici ve dvou verzích: v retro stylu 80. let a inverzní variantě Shattered Glass. Tady se na ně můžete podívat.

- Během února nadcházejícího roku vyjde Transport Fever 2 na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Konzoloví hráči po těch na PC (88 % kladných recenzí z 14 528) dostanou možnost vybudovat dopravní impérium a překonat největší logistické výzvy od roku 1850 až do současnosti.

- Xbox zkoumá možnost vypnutí funkce Quick Resume na konzolích Xbox Series X/S, prozradil Phil Spencer poté, co si hráči začali stěžovat na problémy při hraní online her. Problémy se objevují u her vyžadující připojení k serveru, například Halo Infinite, PUBG nebo FIFA.

- Na Steamu si v rámci Next Festu můžete zahrát demo Vengeful Guardian: Moonrider. Jedná se o side-scrolling akční plošinovku v 16bitovém kabátku. Demo je dostupné do 10. 10. 2022.

- Apex Legends se připravuje na Halloween. Od zítra až po celý měsíc bude ve hře probíhat událost Fight or Fright s nejrůznějšími akcemi, konkrétně rotujícími režimy. Připraveny jsou i nové kosmetické věci. Jako první je tady Shadow Royale.