Ještě předtím, než hurikán Ian zpustošil americkou Floridu, tak k němu létali hráči Microsoft Flight Simulatoru, aby si tento nádherný, leč velmi nebezpečný meteorologický jev prohlédli zblízka. Umožnil jim to velmi realistický systém mapování počasí, který umožňuje sledovat změny v přímém přenosu.

Počasí v Microsoft Flight Simulatoru je vytvářeno ve spolupráci se společností Meteoblue. Rozděluje svět na mnoho malých sektorů a shromažďuje z nich nejrůznější informace. Do hry jsou poskytována data z 250 milionů takových oblastí.

HEZČÍ A LEPŠÍ KANADA

Mezitím vývojáři z francouzského studia Asobo pokračují ve vylepšování hry. V nové bezplatné aktualizaci si posvítili na Kanadu. World Update 11 přináší nové satelitní snímky, vylepšené údaje o nadmořské výšce, 87 ručně vytvořených turisticky zajímavých památek a vylepšenou fotogrammetrii pro 12 městských regionů této země.

„Kanada nabízí nepřeberné množství památek, které můžete prozkoumat ze vzduchu: velkolepou městskou architekturu, vlnami bičované severní pobřeží a rozsáhlé oblasti tundry, ledovců a vysokých vrcholů. Microsoft Flight Simulator World Update XI zve k prozkoumání této obrovské, rozmanité země, která je prezentována v dosud nejvyšším rozlišení a věrnosti,“ uvádí tisková zpráva.

Vyplatí se zaletět do těchto kanadských měst: Halifax, Sherbrooke, Abbotsford, Saskatoon, Toronto, Montreal, Regina, Calgary, Victoria, St. Catharines, Laval a Vancouver.

Co se letišť týče, tak autoři ručně vytvořili letiště Bella Coola (CYBD), Castlegar (CYCG), Dawson City (CYDA), Deer Lake (CYDF) a Iqaluit International (CYFB). Abychom to měli kompletní, tak v aktualizaci je i devět misí, včetně letů nad Vancouverem, Montrealem a Torontem.

Připomeňme, že v listopadu čeká Microsoft Flight Simulator oslava 40. výročí značky. Společnost Microsoft připravuje velkou bezplatnou aktualizaci, zahrne mimo jiné vrtulníky a kluzáky.