Dobré ráno. Ve FromSoftware nejspíš nemají moc chuť slavit, když jejich mateřská společnost řeší korupci týkající se olympijských her v Tokiu 2020. Xbox aplikace na PC ukáže herní dobu. Vampire Survivors bude brzy hotov.

- Elden Ring je hrou roku! Akční RPG od FromSoftware získalo ocenění za nejlepší hru od Japan Game Awards 2022. Tady soutěží tituly vydané mezi dubnem a březnem. Mezi dalšími nominovanými byly hry Horizon: Forbidden West, Resident Evil: Village a GhostWire: Tokyo. Cenu získal také Hidetaka Miyazaki. Autor Elden Ringu a série Dark Souls obdržel ocenění od japonského ministerstva hospodářství, obchodu a průmyslu za celoživotní dílo.

- Otázkou je, zda mají ve FromSoftware chuť slavit. Pro podezření z podplácení organizátorů olympijských her v Tokiu 2020 byli zatčeni představitelé Kadokawa Corporation, která vlastní FromSoftware. Předseda Tsuguhiko Kadokawa, výkonný ředitel Toshiyuki Yoshihara a manažer Kyoji Maniwa jsou podezření z úplatku ve výši 69 milionů jenů členovi organizačního výboru tokijských her. Úplatek měl dostat během tří let a zajistit, že Kadokawa Corporation bude oficiálním sponzorem olympijských her. Firma získala status oficiálního sponzora v dubnu 2019 a byla vydavatelem oficiálních průvodců tokijských her.

- Xbox aplikace na PC byla vylepšena a díky spojení s komunitní webovou stránkou HowLongToBeat vám teď ukáže délku jednotlivých her. Průměrný čas generují sami uživatelé HowLongToBeat a jak vidno, tak si Microsoft myslí, že tyto statistiky mohou být pro hráče přínosem. Z aplikace Xboxu si kliknutím na více detailů můžete zobrazit kompletní statistiky na HowLongToBeat. Například se dozvíte, že kampaň Assassin's Creed Origins je možné dohrát za necelých 30 hodin. Když si ale budete chtít titul opravdu vychutnat, tak se hraní protáhne až na 90 hodin. Statistiky mají být k dispozici u téměř všech titulů v rámci služby Xbox Game Pass.

- Blíží se finální verze Vampire Survivors. Nečekaný hit může velmi brzy vyjít. Jeho autor, Luca Galante (aka Poncle) má v plánu 29. 9. oznámit datum příchodu aktualizace 1.0. V early access je od prosince minulého roku.

- Na servery se bez velkého humbuku dostala aktualizace, která bezplatně vylepšuje Outer Wilds pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hra na těchto konzolích běží při 60 snímcích za sekundu v rozlišení 4K. Vylepšení je dostupné i pro ty, co mají hru z PlayStationu Plus nebo Xbox Game Passu.

- Pokud jste přemýšleli nad tím, kdo se skrývá na teaseru od Kojima Productions, tak by to opravdu měla být herečka Elle Fanning.

- Epic Games Store teď rozdává Spirit of the North a The Captain. První je dobrodružná hra pro jednoho hráče inspirovaná krajinou Islandu, kde hrajete za obyčejnou lišku, jejíž příběh se proplétá se strážkyní polární záře. Příště bude ARK: Survival Evolved a Gloomhaven.

- S Xbox Live Gold si na konzolích Xbox One a Xbox Series X/S můžete během víkendu zahrát Diablo 3: Eternal Collection a Golf With Your Friends.

- Ve filmové adaptaci kultovní závodní série Gran Turismo uvidíme hvězdu Stranger Things Davida Harbora. O snímek se postará režisér Neil Bloomkamp (District 9) a scénář má na starost Jason Hall (Americký sniper). Příběh je údajně založen na skutečném příběhu hráče Grand Turisma, který vyhrál sérii turnajů a stal se skutečným závodníkem. Harbour se má představit v roli bývalého mistra, jenž se stane mentorem mladého hrdiny. Premiéra filmu je stanovena na 11. 8. 2023.

- Začalo natáčení druhé řady televizního seriálu Halo. Nejprve se štáb vydal na Island, poté se přesune do Budapešti. Showrunnerem 2. série je David Wiener (Flesh and Bone, Fear the Walking Dead). Kromě Pabla Schreibera v roli Master Chiefa se objeví noví herci, například Joseph Morgan (hvězda Upířích deníků) jako James Ackerson, impozantní zpravodajský agent.