Dead Island 2 odhaluje detailněji dva ze šesti hratelných přeživších. Seznamte se, tohle je Dani a Ryan. Jsou v poněkud nadsazeném stylu, ale to odpovídá celkové marketingové myšlence této zombie akce.

Před zombie apokalypsou byl Ryan striptér. Tancoval kolem tyče s hasičskou výbavou. Jde o člověka, jenž ve škole moc neprospíval, ale to vždy vynahrazoval svým šviháckým vzhledem. Díky své síle dokáže chytit nepřátele a následně je mrštit o různé předměty.

Dani je naopak punkerka z Irska, která se v Los Angeles zajímala o derby na kolečkových bruslích. Má osobitý styl plný barevného oblečení a neobvyklých vlasů. Nepřátelé si na ni mají dávat velký pozor, když to rozjede, dokáže rozdat spoustu ran, včetně explozivních těžkých útoků.

Dead Island 2 vás zavede do nejslavnějších lokací Města andělů, nyní potřísněných hrůzou, během vzrušující brakové výpravy z živoucího předměstí Beverly Hills po svéráznou promenádu Venice Beach.

Souboje mají nabídnout nejintenzivnější, brutální a násilný zážitek z pohledu první osoby se spoustou zbraní a taktických (a krvavých) možností, jak se prosekat hordou zombií. Ať už budete krájet, drtit, pálit, či trhat, chtějí tvůrci, abyste to skutečně pocítili.

S výběrem šesti hratelných postav souvisí kooperace pro tři hráče, když v doprovodu dvou kamarádů máte zažít ještě větší zábavu. V Deep Silveru předpokládají, že znovuhratelnost je zaručena s napínavými úkoly, šílenou hrstkou postav a strhujícího brakového příběhu, který vás ponoří do svého zvráceného světa. Má jít o bláznivý kooperativní režim.

Dead Island 2 vyjde 28. 4. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky.