Máme skvělou zprávu pro všechny fanoušky Gears of War z České republiky a Slovenska. Včera představený prequel Gears of War: E-Day bude mít českou lokalizaci ve formě titulků. Informaci potvrdil výpis hry na Steamu.

Doufejme, že češtin u her od Microsoftu bude více a více. Dosud si americká společnost vybírala a do našeho mateřského jazyka překládala zejména hry s menším počtem textů, jako jsou například závody Forza Horizon 5 a Forza Motorsport, stejně tak nedávný psychologický thriller Senua's Saga Hellblade 2. Češtinu má také real-time strategie Age of Empires IV a bude ji mít i Age of Mythology: Retold, které vyjde v září na PC a Xbox.

Gears of War: E-Day se odehrává čtrnáct let před událostmi série a zaměřuje se na hrdiny Marcuse Fenixe a Doma Santiaga. Ti musejí čelit nové noční můře: Sarančatům. Tyto zrůdné a houževnaté podzemní nestvůry vylézají z hlubin země a obléhají lidstvo.

Hru vytváří studio The Coalition v Unreal Enginu 5, díky kterému mají vývojáři přinést nevídanou grafickou vyspělost. Technologie od Epic Games mají umožnit stokrát více detailů postav a prostředí ve srovnání s Gears 5. Datum vydání ale neznáme.