Na pokračování Ghost of Tsushima, God of War, Marvel's Spider-Man nebo The Last of Us si ještě počkáme. Sony neplánuje žádnou ze svých velkých značek rozšířit do 1. 4. 2025. O hry ale ochuzeni nebudeme. Po úspěšné kooperativní akci Helldivers 2 (prodalo se přes 12 milionů kopií) se totiž řítí další live service titul.

Tím je kompetitivní multiplayerová střílečka Concord od Firewalk Studios. Autoři mají za sebou Call of Duty, Destiny, Titanfall, Apex Legends nebo Halo a patří pod PlayStation Studios. Sony potvrdila, že Concord dorazí v průběhu letošního roku na PlayStation 5 a PC. Můžeme ho vidět ve společnosti Destiny 2: The Final Shape, které má termín stanoven na 4. 6.

Brzy bychom se tedy o Concord měli dozvědět první důležité podrobnosti (neoficiálně se říká, že koncem května proběhne PlayStation Showcase). Zatím víme pouze to, že každé přihlášení do Concordu bude začátkem nového dobrodružství a každý zápas příležitostí pro nový příběh. To vše v jedinečném universu plným živých světů a bohatého obsazení barvitých postav. Dokonce se neoficiálně mluvilo o inspiraci u Strážců Galaxie od Marvelu.

Mezitím Sony rozeslala některým hráčům průzkum zaměřený na Fairgame$. V dotazníku se ptá na otázky typu: jaký druh hraní hráče baví, kde hraje, jak často, zda má rád loupežné (heist) hry, PvP nebo PVE, co se mu líbilo a nelíbilo na traileru Fairgame$, který vyšel minulý rok.

Připomeňme, že Fairgame$ má být PvPvE live service hra, ve které se připojíte k podsvětí s cílem okrást ultrabohaté a obnovit rovnováhu vah. Titul připravuje Jade Raymond, producentka prvního dílu Assassin's Creed a výkonná producentka Assassin's Creed II, Bloodlines a Unity, stejně tak Splinter Cell: Blacklist, Watch Dogs nebo Far Cry 4.