Fanoušci MMO střílečky Destiny 2 už dychtivě vyčkávají na příchod rozšíření The Final Shape, které má definitivně uzavřít válku mezi Světlem a Temnotou. Klíčové detaily o expanzi byly představeny během letošního veletrhu Gamescom a již během prezentace odstartovaly předobjednávky. Hráče, kteří si DLC předplatili za nemalou částku 49,99 eura (asi 1 200 Kč v přepočtu), bohužel nyní musíme zklamat.

Rozšíření, jehož příchod byl původně plánován na konec února příštího roku, se dočkáme až začátkem léta. Potvrzuje se tak někdejší tvrzení prominentního novináře Jasone Schreiera z agentury Bloomberg. O přesunu data vydání na den 4. 6. informovali vývojáři v tiskové zprávě, kde uvedli, že The Final Shape potřebuje více času na to, aby dosáhl požadované kvality.

Oznámení přichází nedlouho poté, co studio Bungie, které za Destiny 2 stojí, zasáhla vlna propouštění. Koncem října muselo tým opustit zhruba 100 pracovníků, tedy přibližně 8 % celkové pracovní síly. Bungie počítalo s daleko vyššími příjmy – celkově studio vydělalo o 45 % méně peněz, než původně předpokládalo. Za hlavní příčinu byl považován upadající zájem o Destiny 2, ale také slabší předobjednávky nového rozšíření.

Fanoušci Destiny se po propouštění v Bungie naštvali na Sony. Později však vyšlo najevo, že japonská společnost studio zachránila. Kdyby nebylo pod PlayStation, mělo by mnohem větší finanční problémy.

Nicméně, odklad The Final Shape bude mít dopad (malý, nebo velký) také na finanční výsledky Sony. DLC nevyjde během tohoto fiskálního roku, ale až v tom dalším. Dle všeho mělo být rozšíření hlavním tahounem závěru fiskálního roku.

Do vydání The Final Shape však hráči o nový obsah ochuzeni nebudou. V únoru budou k dispozici nové týdenní úkoly a spuštěny budou také výzvy v rámci Moments of Triumph. Na březen jsou přesunuty Guardian Games, soustředící se na souboje tříd proti třídám, a v dubnu se dočkáme dvouměsíční aktualizace Destiny 2: Into the Light, o níž nicméně nemáme téměř žádné podrobnosti.

„The Final Shape je vyvrcholením prvních deseti let vyprávění příběhu Destiny a nesčetných hodin strávených společně se všemi Strážci. Chceme tuto cestu uctít, a proto si dáváme na čas, abychom přinesli ještě větší a odvážnější vizi, kterou si, jak doufáme, budou lidé pamatovat a vážit si jí po mnoho let,“ napsalo Bungie ve zprávě.

„Víme, že už se nemůžete dočkat, až si The Final Shape pořídíte. V tomto smyslu nejsou zpoždění zábavná. Co se nás týče, jsme nadšeni, že máme čas navíc, který potřebujeme k tomu, abychom pro vás všechny uvedli naši vizi The Final Shape v život,“ uvedlo dále.

„Těšíme se, že se s vámi v dubnu podělíme o mnohem více informací, včetně zcela nových záběrů z hraní, abychom ukázali významné přírůstky obsahu, na kterých se v současné době pracuje,“ dodalo Bungie.