Oznamování novinek je v plném proudu a v následujícím roce toho bude pravděpodobně poměrně dost na hraní. Capcom se nedrží nijak zkrátka a o Street Fighter 6 toho odhalil poměrně dost. Zároveň taky oznámil datum spuštění bety a možnost se do ní přihlásit.

Už je to nějaký čas na zpět, kdy unikly informace ohledně postav, které by se v tomto díle měly objevit. Nyní se jejich účast v tomto titulu oficiálně potvrdila a dočkáme se jak nových, tak i starých známých z druhého dílu. Jmenovitě: Luke, Jamie, Manon, Kimberly, Marisa, Lily, JP, Juri, Dee Jay, Cammy, Ryu, E. Honda, Blanka, Guile, Ken, Chun-Li, Zangief a Dhalsim.

Mimo jiné bude také možnost vytvořit svého vlastního bojovníka, jemuž budete ovlivňovat nejen vzhled, ale i schopnosti. Speciální útoky se budete postupně učit od různých protihráčů. Takto vytvořenou postavu využijete hlavně v příběhovém režimu. Ten dovolí hráčům prozkoumávat různé lokace, potkávat pouliční bojovníky a bojovat proti ostatním postavám.

Odhalen byl také nový herní režim Extreme Battle, který hráčům umožní nastavit vlastní pravidla a modifikátory, aby byly bitvy zajímavější. V traileru bylo ukázáno několik příkladů, například režim Bouncing Bomb, v němž se hráči musí při boji vyhýbat výbušninám.

Pro ty z vás, kteří se hry nemohou dočkat, tak se můžete přihlásit do uzavřené bety, která bude probíhat od 7. 10. do 10. 10. na PlayStationu 5, Xboxu Series X/S a PC přes Steam. Datum vydání zatím není stanoveno, ale předpokládá se příští rok.