V posledních letech jsme zvyklí, že Sony vydává své hry v pátek. Pro mnohé tak mohlo být překvapením, kdy bylo včera oznámeno, že God of War Ragnarök vyjde ve středu 9. 11. 2022 pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Připomeňme, že v listopadu měl vyjít také očekávaný Starfield od Bethesdy a Microsoftu (11. 11.). Byl ale odložen na začátek roku 2023.

Teď se ukazuje, že 9. 11. nebylo pro God of War Ragnarök zvoleno jen tak. V severských zemích jsou názvy dnů v týdnu spojeny s mytologií: pondělí je dnem měsíce, úterý dnem Tyra, středa dnem Ódina, čtvrtek dnem Thóra, pátek dnem Frigg (Ódinovy manželky) nebo Freyi (bohyně lásky a plodnosti), s níž jsme se setkali v předešlém God of War. Sobota s mytologií nesouvisí, je „dnem koupání“ a neděle je „dnem slunce“.

Na skutečnost upozornil twitterový účet studia Sony Santa Monica. Ten napsal: „9. 11. = středa = den Ódina = Náhoda?“

Hráči mezitím děkují Sony a tvrdí, že právě japonská společnost zachrání letošní rok, který je poznamenán řadou odkladů AAA her.

Zájem o God of War Ragnarök dokládá počet lajků na Instagramu. Srdíčko k příspěvku o datu vydání dal přes milion uživatelů. Na YouTube má krátký filmeček více než čtyři miliony zhlédnutí a na Twitteru zase 154 tisíc lajků. Údaje jsou 22 hodin po zveřejnění.