Prezentace PlayStation Showcase začala oznámením remaku Star Wars: Knights of the Old Republic. Zatím si musíme vystačit s teaserem.

O předělávce kultovního akčního RPG z roku 2003 se na konci dubna tohoto roku hlasitě spekulovalo. Jason Schreier z agentury Bloomberg v té době hlásal, že ho nemá na starost studio BioWare. To se dnes potvrdilo. Dělá na něm firma Aspyr, jež se specializuje zejména na porty existujících her na jiné platformy a operační systémy, včetně hned několika Star Wars titulů.

Studio Aspyr na začátku roku koupila společnost Embracer Group, která vlastní také THQ Nordic, Gearbox Software, Koch Media nebo české Warhorse Studios.

Zbývá zodpovědět jednu důležitou otázku: Na jaké platformy remake vyjde? Zatím byla potvrzena pouze PlayStation 5 verze, která má časovou konzolovou exkluzivitu. To znamená, že současně vyjde PC verze, ovšem na Xbox Series X/S se titul dostane později.

V doprovodné tiskové zprávě se dočteme pouze to, že jedno z nejlepších RPG všech dob je připravováno pro novou generaci s moderními technologiemi, funkcemi, vizuálními efekty a dalšími prvky, přičemž bude zachována integrita příběhu a postav.

Původní Star Wars: Knights of the Old Republic dorazilo v roce 2003 na první Xbox a PC, později se hra dostala na mobilní telefony a tablety. Star Wars: Knights of the Old Republic 2 - The Sith Lords připravilo studio Obsidian Entertainment a vydalo v roce 2004.