V pátek se všichni milovníci akčních JRPG her mohou vydat na nové dobrodružství ve Scarlet Nexus. Titul bude na pultech obchodů a v digitálních knihovnách dostupných od 25. 6. pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Tady je shrnutí Scarlet Nexus: Ve velmi vzdálené budoucnost objev psionického hormonu v lidském mozku, který odemyká lidem mimosmyslové schopnosti, změnil svět. Na úsvitu této nové éry lidstva však z nebe přichází nová hrozba: armády šílených mutantů známých jako „Others“ touží po lidských mozcích. Aby lidstvo přežilo invazi nepřítele téměř imunního vůči konvenčním zbraním, muselo se uchýlit ke krajním opatření. Lidstvo se shromáždilo do velkých opevněných měst.

Přečtěte si také: Návrat Dead Space, prezentace PlayStationu a znovuzrození Battlefieldu 4

Jedním z nich je město New Himuka, které je bráněno speciální skupinou bojovníků s názvem Other Suppression Force (OSF). Vydejte se na cestu členů OSF Yuito Sumeragi a Kasane Randall, jež jsou dvě hratelné postavy, každá se svou speciální sadou bojových dovedností. Příběh hry lze sledovat ze strany Yuita, ale také z pohledu Kasane, což přináší dva různé zážitky. Obě postavy budou těžit z podpory členů odboje OFS, kteří jsou poslední obranou linií lidstva. Všichni rekruti OFS mají speciální a specifické schopnosti, které si Kisane a Yuito mohu propůjčit, a díky tomu nabízejí více herních možností, které spojují všechny dohromady.

Pro více informací o Scatlet Nexus se podívejte na naše preview s dojmy z hraní: