Včera oficiálně vyšel vesmírný opus od Bethesda Game Studios. O Starfield byl zájem už v předběžném přístupu, do něhož se vypravila spousta natěšených hráčů koupí dražších edic hry, ale až nyní víme, jak obrovský zájem o titul je.

Starfield překonal hranici 1 milionu současně hrajících hráčů. S touto informací se pochlubil Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu. Vztahuje se na všechny platformy. Spencer poděkoval všem hráčům, kteří pomohli dosáhnout tohoto velkého milníku. Také pogratuloval vývojářům.

Starfield je bez debat nejhranější exkluzivní hrou pro novou generaci Xboxu, stejně tak je nejžádanější hrou na Steamu od Xboxu a Bethesdy v historii. Za posledních 24 hodin hlásí SteamDB, že ve hře současně bylo 269 177 lidí. Starfield je dostupný také v Game Passu.

„Starfield je první nový svět po více než 25 letech od Bethesda Game Studios, oceňovaných tvůrců her The Elder Scrolls V: Skyrim a Fallout 4. V tomto RPG nové generace zasazeném mezi hvězdy si vytvoříte libovolnou postavu a s jedinečnou svobodou se vydáte na epickou cestu za odpovědí na největší záhadu lidstva,“ popisuje hru tisková zpráva.

Starfield vyšel pro Xbox Series X/S a PC.