Dostaneme tě. Stáhneme tě z kůže. To jsou jen dvě výhružky, kterým musí čelit Alejandro Castillo po zveřejnění recenze Starfieldu. Očekávané vesmírné výpravě od Bethesda Game Studios dal 5,8/10, což se mnohým nelíbí a rozhodli se v soukromých zprávách na sociálních sítích a v e-mailem vyjádřit svůj názor.

„To je odraz společnosti bez zábran, bez vzdělání, společnosti křiklounů, kterým nehrozí žádné následky,“ upozorňuje Castillo a ptá se, kdy zvítězí zdravý rozum? Jak víme, výhružky přes internet mohou mít následky v reálném životě.

Castillo výhružky dostal už dříve, dokonce i když dal 8,7/10 střílečce Gears 5. Někomu se to zdálo málo...

Castillo napsal recenzi Starfieldu pro španělský server MeriStation. V recenzi vyzdvihl akci a možnost přizpůsobit si loď. Naopak tvrdí, že ve hře není žádný zajímavý obsah, mise se opakují a nejsou propracovány, ve městech má hra problémy a generovaný obsah není atraktivní.

Situace mezi novináři a hráči se v posledních letech stupňuje. Tohle není poprvé, co něco takového musí nějaký recenzent řešit. Výhružky a nevhodné zprávy přicházejí od fanoušků Xboxu, PlayStationu i PC. Často jsou obtěžováni také vývojáři, kdy vášeň pro nějakou hru se změní v agresivní chování, což rozhodně není v pořádku a nemělo by být bráno na lehkou váhu.