Před několika lety byla bezplatná portálová first-person střílečka Splitgate oblíbená, ale v průběhu času nedokázala bojovat s rostoucí konkurencí a udržet si hráče. Studio 1047 Games se je bude snažit získat v pokračování. Splitgate 2 bude větší a lepší, slibují vývojáři.

Ian Proulx, zakladatel a generální ředitel 1047 Games, se v oznámení druhého dílu ohlíží za vývojem jedničky. Ten byl ambiciózní, ale kostrbatý. Hra vznikla na pokoji na koleji a její úspěch předčil nejdivočejší sny. Oproti tomu Splitgate 2 je vytvářeno zkušeným týmem v Unreal Enginu 5. Ten má za cíl přinést AAA zážitek.

Dvojka nadále bude rychlou portálovou střílečkou z první osoby, která bude free-to-play. Jen má pochopitelně větší ambice a cíle. Až čas ale ukáže, zda se to podaří, protože zkušený tým vývojářů neznamená automaticky vytvoření povedené, oblíbené a úspěšné hry. Napoví první záběry z hraní, premiéru budou mít za měsíc na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem.

Bitvy budou probíhat čtyři na čtyři. Před vstupem na bojiště si vyberete jednu ze tří frakcí: zástupci frakce Aeros jsou popisováni jako hbití, Meridianové se vyžívají v chaosu a manipulaci časem a Sabraskové jsou neuvěřitelně mocní (že by zástupci tanku?). Tito tři frakce budou svádět souboje v nejrůznějších arénách a režimech.

Splitgate 2 je v plánu na rok 2025 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.