V září vyjde třetí díl inkoustové střílečky Splatoon a již teď je potvrzené, že bude obsahovat všechny základní zbraně z předešlých dílů. Takže pokud jste si oblíbili nějakou primární zbraň, nemusíte se bát, že by se ta vaše oblíbená neobjevila ve hře. Není však jisté, jak bude s alternativními modely naloženo a do jaké míry se budou sady zbraní lišit od těch předchozích. S novými dílčími zbraněmi a speciálními zbraněmi je přinejmenším pravděpodobné, že se dočkáme nějakých variací.

Oficiální potvrzení o třech vracejících se zbraní přinesl oficiální twitterový účet Splatoon North America. Ten je také podrobněji představil. Jedná se o zbraně Splattershot, Splattershot Jr. a .96 Gal.

Splattershot

Tato zbraň je ikonická. Vidíte ji všude, kde je hra propagována. Jde o začátečnickou zbraň, kterou se nebojí používat ani pokročilejší hráči. V nejnovější verzi obsahuje nový rám, který nabízí větší odolnost a snadnou údržbu.

Splattershot Jr.

Další zbraň, kterou jsme pravděpodobně všichni očekávali, vzhledem k tomu, že jde o tutoriálovou zbraň v prvních dvou hrách. Tento malý blaster má vysokou rychlost střelby, vysokou účinnost inkoustu a jeho dostřel je také dost vysoký.

0.96 Gal

Zbraň s velkým poškozením a dlouhým dosahem, která je slabší v rychlosti, ale o to silnější v dopadu. Vidět ji můžeme v některých promo materiálech pro Splatoon 3 spolu se Splattershotem. Zásobník inkoustu byl upraven podle specifikací Splatlands a barel pochází ze zařízení na čepování vody.

Jaká je vaše oblíbená zbraň ze Splatoonu 2 a těšíte se na nový díl?