Upírská střílečka Redfall od studia Arkane se už stala zdaleka největším selháním vydavatele Bethesda Softworks za posledních několik let. Fallout 76 byl tvůrci z Bethesdy Game Studios vylepšován a opravován od okamžiku nepovedeného vydání a dnes vlastně nabízí docela fajn zážitek. Wolfenstein: Youngblood, na jehož vývoji se shodou okolností studio Arkane také podílelo, upřímně řešeno nikdy nikoho příliš nezajímal. Ale Redfall je i půl roku po vydání případ čirého zoufalství.

Tempo vydávání oprav a vylepšení hry, která vyšla v dost nedopečeném, nedodělaném a neuspokojivém stavu, bylo dosud dost pomalé a ani v budoucnu se bohužel situace příliš nezmění. Sice jsme se nově dočkali v pořadí třetí aktualizace, která do hry přidává třeba odstřelovací pušku Basilisk třídy Unrivaled. Zároveň ale bylo oznámeno, že novinky spojené s novými hrdiny a dalšími aktualizacemi dostaneme až příští rok.

Jinými slovy, dva noví hrdinové, kteří jsou součástí placeného Hero Passu, vyjdou někdy v roce 2024. Přitom The Hero Pass není zrovna zanedbatelná investice. Upgrade na Bite Back edici hry, jehož je součástí, vás vyjde na 29,99 eur. To je dost vysoká cena za pouhé dvě hratelné postavy či hrstku skinů základních hrdinů a několika zbraní. Proto je docela zarážející, že se nikdo z Arkane ani Bethesdy neobtěžuje nabídnout těm, kteří si připlatili, slíbený obsah v nějakém rozumném čase. Samotný Redfall koneckonců vyšel už 2. května/mája letošního roku, takže už tak absurdně dlouhé čekání majitelů Bite Back edice se ještě citelně protáhne.

Opět se musíme ptát, jestli v době vydání obsahu Hero Passu bude ještě Redfall někoho zajímat. Minimálně na Steamu je počet aktivních hráčů dlouhodobě tragický, i když díky neuvěřitelným 11 (!!!) uživatelským recenzím z poslední doby už na stránce obchodu svítí „jen“ smíšené hodnocení na základě 45 % kladných recenzí za posledních 30 dnů. Šance, že se někdy Redfall dočká opravdové resuscitace třeba po vzoru už zmíněného Falloutu 76, je tedy prakticky nulová. Jestliže si ale potrpíte na sebemrskačství a Redfall opravdu hrajete, ujistěte se, že se vám nový Update 3 v pořádku stáhnul, a obrňte se trpělivostí.