Při představení Concordu jsme byli lákáni na inovativní a pohlcující multiplayerový zážitek. Ve skutečnosti jsme ale dostali obyčejnou hrdinskou střílečku, která nepřináší nic moc nového, natož inovativního. Více v naší recenzi. Vývojáři z Firewalk Studios, které koupila Sony, měli velké plány, ale ty už neuskuteční. Sony se krátce po vydání rozhodla hru stáhnout z prodeje a vypnout servery.

Konec Concordu byl oznámen před týdnem. V pátek 6. 9. byly servery vypnuty a hráčům postupně vráceny peníze na PS Store, Steam i Epic Games Store. S ohledem na to začala společnost hru odstraňovat z knihoven hráčů. V současné době se tak děje na konzoli PS5, jak hlásí novináři, co obdrželi hru na recenzi. Dá se ale předpokládat, že stejný krok bude učiněn i v případě hráčů.

„Protože tento titul již není možné hrát, odstranili jsme jej z vaší knihovny,“ informuje Sony a děkuje za to, že je dotyčný součástí rodiny PlayStationu.

Otázkou je, co bude v budoucnu. V týmu Firewalk není dobrá atmosféra. Zaměstnanci si na sociálních sítích stěžují na nedostatek komunikace. Prozrazuji, že před vydáním byl na ně vyvíjen tlak způsobený očekáváním hráčů a následnou kritikou. Vše měl doprovázet chaos.

Ryan Ellis, šéf vývoje Concordu, na blogu PlayStationu k vypnutí serverů poznamenal, že tohle rozhodnutí bylo učiněno, aby prozkoumali možnosti a v budoucnu se vrátili s lepší hrou, respektive s nápady, které přispějí k tomu, aby si Concord našel hráče. Tak uvidíme, zda se Concord v budoucnu vrátí.