Je to konec. Vývojáři z Firewalk Studios dnes k večeru oznámili vypnutí serverů své hrdinské střílečky Concord, která teprve 23. 8. letošního roku vyšla pro PC a PlayStation 5. Hitem se ale nestala. Spíše velkým propadákem, jenž se zapíše do dějin Sony.

K ukončení serverů dojde už za tři dny, 6. 9. 2024. Všem hráčům, kteří si Concord koupili, budou vráceny peníze, včetně PlayStation Store, Steam a Epic Games Store. Tvůrci se ale nevzdávají, chtějí prozkoumat možnosti a v budoucnu se vrátit s lepší hrou, respektive s nápady, které přispějí k tomu, aby si Concord našel hráče.

Stažení hry z prodeje a vrácení peněz v plné výši hráčům necelé dva týdny po spuštění vypovídá o tom, jak špatně na tom Concord je.

„Fanoušci Concordu – od vydání Concordu na PlayStation 5 a PC jsme pozorně naslouchali vašim názorům a chceme poděkovat všem, kteří se k nám připojili na naší cestě na palubě Northstaru. Vaše podpora a vášnivá komunita, která kolem hry vyrostla, pro nás hodně znamenají,“ dočteme se v oficiálním prohlášení.

V něm autoři přiznávají, že Concord si nenašel dostatečný počet hráčů a nedokázal oslovit početnou komunitu.

Analytici odhadují, že se prodalo pouhých 25 tisíc kusů. Z toho 15 tisíc na PS5 a zbytek na PC. Mimochodem na Steamu si Concord vede velice špatně, vrchol měl pouhých 697 současně hrajících hráčů. Na druhé straně jsou Helldivers 2. Tahle kooperativní střílečka se jen na Steamu dostala na 458 709 současně hrajících hráčů.